Opening nieuwe expositie 4 maart

wo 22 feb ’23

In de maanden maart en april is er een nieuwe duo-expositie in Veluvine. Dit keer met werk van kunstenaars Gonny de Bekker en Patricia Burgers. De officiële opening vindt plaats op zaterdagmiddag 4 maart van 15:30 tot 17:00 uur in de Lentink De Jonge Zaal en jij bent uitgenodigd om hierbij te zijn! Luister naar het verhaal van de kunstenaars, stel vragen en bekijk als eerste de nieuwe expositie.

Over het werk van Gonny de Bekker

"Ik heb voor textiel gekozen vanwege de textuur. Textiel is veelzijdig te bewerken, is flexibel, vervormbaar en kan zelfs uit het platte vlak geheven worden. Textiel en kunst zijn een onderdeel van mijn leven dat ik niet kan loskoppelen. Het zit in al mijn doen en denken. Mijn inspiratie zoek ik vaak in iets wat een verhaal heeft", aldus De Bekker.

Technieken waarmee ze haar stukken bewerkt zijn o.a. zeefdrukken, mono printen, stempelen, discharge en batik. Veelal meerdere werkstukken over een onderwerp.

Over het werk van Patricia Burgers

Het vakmanschap van keramist Patricia Burgers is duidelijk terug te vinden in haar werk. Het zit technisch perfect in elkaar. Strak, esthetisch en aangenaam om naar te kijken. Maar het is niet alleen om naar te kijken, de gladde afwerking nodigt uit om aan te raken. "Ik ben een aantal jaren geleden verslingerd geraakt aan de klei. In mijn werk onderzoek ik de ruimte die bestaat uit de fysieke ruimte, de persoonlijke ruimte en de ruimte in onszelf. Ik ben blij met de mogelijkheid te kunnen exposeren in Veluvine". 

Patricia is eerder deze maand vijfde geworden in de Nationale Keramiekprijs.

We zijn erg blij dat deze kunstenaars de komende periode in Veluvine exposeren!  

 

*Alle exposities zijn het hele jaar door gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Veluvine, mits de zaal niet verhuurd is.