Emma wil Leven

Lisse Knaapen

Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol en het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma’s twijfels, angsten en geestige observaties. We zien een jonge vrouw die verlangt naar controle maar daardoor die controle juist verliest. En dat terwijl Emma wil leven…

Vr
22 Mrt
20:15
Toneel

BlacKkKlansman

Filmhuis

Spike Lee is terug met de provocerende film BlacKkKlansman. Detective Ron Stallworth uit Colorado Springs slaagde er als eerste Afro-Amerikaanse agent in om te infiltreren in de hoogste kringen van de Klu Klux Klan. Een directe maar humorvolle blik op dit ongelooflijke verhaal.

Vr
22 Mrt
20:00
Film

Inleiding bij Emma wil leven

Een inleiding laat je kijken met andere ogen en werpt een nieuwe blik op een productie.Bij een inleiding laten wij de experts aan het woord. Een regisseur, choreograag, speler of deskundige van buitenaf vertelt over de voorstelling, de achtergronden en het maakproces.

Vr
22 Mrt
19:30
Overig,
Toneel

Dutch Eagles

UITVERKOCHT

Grote hits, minder bekende pareltjes en bijzondere verrassingen, met weergaloze precisie, exact klinkend zoals u gewend bent en springlevend gebracht. De Dutch Eagles slaan hun vleugels weer wat verder uit. Take a seat and come fly like an Eagle…

Za
23 Mrt
20:15
Muziek

Vuile Huichelaar

Morgen begint nu

Wat wíllen we nou eigenlijk?! Wat staat er op onze bucketlist?! De Mount Everest beklimmen? Parachute springen? Mediteren in India? Was het maar zo eenvoudig. Nee, we willen iets veel lastigers. We willen gezien worden. En dat gaat gebeuren met Vuile Huichelaar. Want morgen begint nu!

Do
28 Mrt
20:15
Muziek

Generations

Janke Dekker en Amy Egbers

“Help! Mijn moeder zingt musical”. “Help! Mijn dochter zingt opera”Janke Dekker zong jarenlang in de grote musicals. Haar dochter Amy Egbers is net afgestudeerd aan het Conservatorium; klassieke zang. Met muziek proberen zij de generatiekloof met humor en ontroering te overwinnen.

Vr
29 Mrt
20:15
Muziek

On Body and Soul

Filmhuis

De introverte Mária is net begonnen met werken in een abattoir, maar de enige die toenadering zoekt is haar baas Endre. Zij leren elkaar steeds beter kennen en ontdekken per toeval dat ze ’s nachts hetzelfde dromen. Hun relatie en levenswijze verandert, als ze overdag deze dromen samen na beginnen te spelen.

Vr
29 Mrt
20:00
Film

Laten we eerlijk zijn

Owen Schumacher, Beau Schneider, Hanneke Drenth

Drie stellen zijn buren in een gebouw waar van alles aan moet gebeuren. Groot onderhoud dus! Als ze besluiten eerlijk alles op tafel te gooien, blijkt al snel dat niet alleen het gebouw, maar ook hun eigen relaties een stevige opknapbeurt kunnen gebruiken.

Vr
05 Apr
20:15
Toneel

Bohemian Rhapsody

UITVERKOCHT

Bohemian Rhapsody is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Genomineerd voor vijf Oscars, waaronder Beste Film, Beste Acteur en Beste Geluid.

Vr
05 Apr
20:00
Film

Bohemian Rhapsody

UITVERKOCHT

Bohemian Rhapsody is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid. Genomineerd voor vijf Oscars, waaronder Beste Film, Beste Acteur en Beste Geluid.

Za
06 Apr
20:00
Film

Edsilia Rombley

The Piano Ballads & More

Edsilia presenteert eigen nummers afgewisseld met geweldige covers die zij op sprankelende wijze weet om te toveren tot een eigen geluid. Haar persoonlijke anekdotes, gevoel voor humor en interactie met het publiek maken The Piano Ballads & More tot een intense show die ontroert en vermaakt.

Za
06 Apr
20:15
Muziek

Richard Groenendijk

Om alles!

We zien Richard van z’n scherpste, grappigste, persoonlijkste en meest adremme kant. Een aaneenschakeling van hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen. Hij ontziet niets of niemand en zeker ook zichzelf niet.

Do
11 Apr
20:15
Cabaret

Bohemian Rhapsody

Thursday Movie Night

Bohemian Rhapsody is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Genomineerd voor vijf Oscars, waaronder Beste Film, Beste Acteur en Beste Geluid.

Do
11 Apr
20:00
Film

The Children Act

Filmhuis

Fiona Maye, rechter van het Hooggerechtshof, stort zich op een ingewikkelde zaak - de 17-jarige Adam heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof weigert Adam medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen.

Vr
12 Apr
20:00
Film

Gewoon Aans

Volk

In 2015 stopte het succesvolle Twente revuegezelschap Boer’nleu. Gerrit Versteeg en Louise Raamsteeboers, die allebei jarenlang deel uitmaakten van Boer’nleu, zaten niet bij de pakken neer. Louise begon te schrijven en kreeg de smaak te pakken. Het resultaat is het nieuwe revuegezelschap "Gewoon Aans!"

Vr
12 Apr
20:15
Overig,
Te gast,
Toneel

Bohemian Rhapsody

Saturday Movie Night

Bohemian Rhapsody is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Genomineerd voor vijf Oscars, waaronder Beste Film, Beste Acteur en Beste Geluid.

Za
13 Apr
20:00
Film

Abafazi

Black, Brave & Beautiful

De tien power-vrouwen van Abafazi brengen een eerbetoon aan iconische zwarte vrouwen die een lans hebben gebroken voor de vrijheid. Ze nemen u mee op reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika. Een Afrika-belevenis om nooit te vergeten!

Za
13 Apr
20:15
Dans,
Muziek

Den Skyldige

Filmhuis

Asger Holm beantwoord een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding plotseling wordt verbroken begint de zoektocht. Met zijn telefoon als enige hulpmiddel voert hij een race tegen de klok. Al snel blijkt dat het misdrijf waar hij mee te maken heeft, veel groter is dan hij eigenlijk dacht.

Vr
19 Apr
20:00
Film

Angela Groothuizen

Lueke binge (try-out)

‘Ik gaa met je lueke binge’ staat er op de strippenkaart die Angela 15 jaar geleden op moederdag kreeg van haar dochters. In Lueke binge bepaalt Angela haar positie in deze steeds sneller draaiende wereld. Deze rasverteller grijpt je bij de kladden met een mooi verhaal en beeldschone liedjes.  

Vr
19 Apr
20:15
Muziek

Talent on the move

Codarts Rotterdam/Holland Dance Festival

Met trots laat Holland Dance Festival het Nederlandse publiek alweer voor de tiende keer kennismaken met de in Rotterdam klaargestoomde danstalenten. Ze zijn aanstekelijk, inspirerend en bezitten een ongekend energieniveau. Deze jubileumeditie sprankelt met hoogtepunten en nieuw werk.

Za
20 Apr
20:15
Dans

Wonderstruck

Filmhuis

Ben verlangt in de jaren '70 naar de vader die hij nooit heeft gekend. En Rose, een doof meisje, houdt in de jaren ’20 nauwkeurig een plakboek bij van het leven van een mysterieuze actrice. Beide kinderen besluiten op zoek te gaan naar datgene wat ze het meeste missen.

Vr
26 Apr
20:00
Film

Nijntje op de fiets (2+)

Marianne van Houten

Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis. De voorstelling is geschikt voor de allerkleinsten: een mooie eerste kennismaking met theater.

Wo
01 Mei
14:30
Jeugd/familie

Tarzan (6+)

Ila van der Pouw

Meester-poppenspeelster Ila van der Pouw komt na het succes van de GVR opnieuw met een imponerende, tijdloze klassieker:Tarzan. Een voorstelling over wie je bent, waar je thuis hoort maar bovenal over de moed om voor jezelf te kiezen.

Vr
03 Mei
14:30
Jeugd/familie

Bankier van het Verzet

Filmhuis

Twee broers bedenken de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Vr
03 Mei
20:00
Film

Arie & Silvester

WIE?!

De mannen die jaren werden gevreesd door het gegoede cabaret zijn terug van weggeweest. Wie? Arie en Silvester! In deze ‘BEST OF’ show komen Arie en Silvester nog eenmaal naar het theater. Alle onvergetelijke acts worden afgestoft, voorzien van een nieuwe jas en keihard door je strot geduwd!

Do
09 Mei
20:15
Cabaret

Homecoming (1945)

Filmhuis

Een orthodox-joodse vader en zoon arriveren in een Hongaars provinciedorpje. Er ontstaat onrust. De dorpsbewoners gaan gebukt onder een collectief schuldbesef en door hun komst komen donkere geheimen en herinneringen bovendrijven. Het dorp raakt in paniek en begint maatregelen te nemen..

Vr
10 Mei
20:00
Film

Du Forsvinder

Filmhuis

De gerespecteerde schooldirecteur Frederik wordt gearresteerd en beschuldigd van miljoenenfraude. Het blijkt echter dat hij al drie jaar een hersentumor heeft, die zijn persoonlijkheid heeft veranderd. Zijn vrouw Mia probeert hem daarom, met de hulp van advocaat Bernard, vrij te pleiten en zo haar gezin te redden.

Vr
17 Mei
20:00
Film

Figlia Mia

Filmhuis

Het rustige leven van Tina en haar moeder Vittoria op Sardinië wordt volledig op zijn kop gezet wanneer het jonge meisje ontdekt dat het lokale feestbeest Angelica haar biologische moeder is. Ze wordt verscheurd door haar liefde voor haar twee moeders. Een verhaal over onvolmaakt moederschap en onlosmakelijke banden..

Vr
24 Mei
20:00
Film

Jane

Filmhuis

Een mooie en diep romantische film over de jonge jaren van Jane Goodall. Het verhaal van haar werk, haar grote liefde, de Nederlandse natuurfilmer Hugo van Lawick, en haar intense liefde voor de chimpansees. Met commentaar van Jane Goodall (nu 83) zelf. 

Vr
31 Mei
20:00
Film