Louise Korthals

Alles is er (try-out)

In Alles is er gaat Korthals de muzikale confrontatie aan met alles. Schuurt ze langs de rafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. Waarom je hoofd boven water houden als je ook in bad kan liggen? Alles is er tenslotte. Of toch niet?

Do
22 Nov
20:15
Cabaret

Jackie

Filmhuis

In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van First Lady Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe.

Vr
23 Nov
20:00
Film

Sinterklaasfeest (2+)

Oh... kom er eens kijken

Het is bijna 5 december; de verjaardag van Sinterklaas! Op woensdag 28 november komt Sint met al zijn Pieten naar ons theater met een ontzettend leuke voorstelling. Wat er precies gaat gebeuren is altijd een verrassing, een feestje wordt het zeker! Jij komt toch ook?

Wo
28 Nov
15:30
Jeugd/familie

Sinterklaasfeest (2+)

Oh... kom er eens kijken

Het is bijna 5 december; de verjaardag van Sinterklaas! Op woensdag 28 november komt Sint met al zijn Pieten naar ons theater met een ontzettend leuke voorstelling. Wat er precies gaat gebeuren is altijd een verrassing, een feestje wordt het zeker! Jij komt toch ook?

Wo
28 Nov
13:30
Jeugd/familie

Peter Heerschop

Minister van Enthousiasme (try-out)

In zijn functie als zelfbenoemd Minister van Enthousiasme reist Peter Heerschop een jaar door het land om mensen uit te leggen waarom ze toch echt vrolijker worden als ze gaan twijfelen aan alles wat ze zeker weten. Want dat weet hij zelf vrij zeker.

Do
29 Nov
20:15
Cabaret

Fences

Filmhuis

Fences geeft een kijkje in het alledaagse leven van een Afro-Amerikaans arbeidersgezin in de jaren vijftig in Pittsburgh. Vader Troy Maxson maakt als vuilnisman lange dagen, die hij doorkomt dankzij levendige discussies met zijn collega en de wetenschap dat zijn liefhebbende vrouw Rose thuis op hem wacht.

Vr
30 Nov
20:00
Film

De Wolf is terug (8+)

Harro van Lien

In de voorstelling 'De Wolf is terug' neemt Harro van Lien het publiek mee naar een bos vol keurige dieren. Plotseling verschijnt daar, rechtstreeks vanuit de bossen van Polen, een verdwaalde, onbeschaafde en hongerige wolf.

Vr
30 Nov
19:00
Jeugd/familie

Rhythm of The Dance Christmas Show

The National Dance Company of Ireland

Geniet van een ‘fantastisch spektakel’, tijdens een avond vol opzwepende dans en muziek, geheel in kerstsfeer! Laat u in vervoering brengen door de dansers en danseressen - voor een deel afkomstig uit de befaamde Riverdance-shows -, aangevuld met live musici en vocalisten.

Do
06 Dec
20:15
Dans

I Tonya

Friday Movie Night

Kunstschaatsster Tonya Harding (Margot Robbie) is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische Spelen in de weg te staan. Maar Tonya is bepaald niet van goede komaf, haar vulgaire outfits en gedrag zijn de keurige schaatswereld een doorn in het oog.

Vr
07 Dec
20:00
Film

Purper

PURPER's Passie

In ‘PURPER’s Passie’ vraagt theatergroep Purper zich af waarom iedereen tegenwoordig een bucketlist moet hebben, zo krampachtig z’n droom achterna móet gaan, genieten als taak ziet en bijna dwangmatig op zoek is naar zijn ‘passie’. Hoog tijd dus om te bepalen waar het woord passie werkelijk voor staat.

Vr
07 Dec
20:15
Cabaret

IDance (matinee)

Dreams

Onze dansers nemen je mee naar 'Dreams'. Immers is het altijd goed om dromen te hebben, en heel soms worden ze werkelijkheid. Bijna 200 dansers in de leeftijd van 1,5 tot 80 jaar! Dit wordt echt een show met plezier voor jong en oud!

Za
08 Dec
15:30
Dans,
Te gast

IDance (avond)

Dreams

Onze dansers nemen je mee naar 'Dreams'. Immers is het altijd goed om dromen te hebben, en heel soms worden ze werkelijkheid. Bijna 200 dansers in de leeftijd van 1,5 tot 80 jaar! Dit wordt echt een show met plezier voor jong en oud!

Za
08 Dec
19:30
Dans,
Te gast

The Shape of Water

Filmhuis

De film speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in Amerika circa 1962. In een verborgen en zwaarbeveiligd overheidslaboratorium waar ze werkzaam is, zit de eenzame Elisa gevangen in een leven van isolatie. Elisa’s leven verandert voor altijd als zij en collega Zelda een geheim experiment ontdekken.

Vr
14 Dec
20:00
Film

Michiel Borstlap

Georg 'Exclusive'

Na een imposante internationale jazzcarrière slaat pianist en componist Michiel Borstlap definitief een nieuwe weg in: die van de minimal music. Met minder noten, maar met meer gevoel. En met een hoofdrol voor zijn eerste piano, ‘Georg’, een honderdjarig exemplaar waarmee hij ook op tournee gaat.

Za
15 Dec
20:15
Muziek

Layla M.

Filmhuis

De 18-jarige Layla (Nora El Koussour) is een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst. Ze doet eindexamen vwo en is een fanatiek voetbalster. Met haar ouders, oma en broer woont ze in Amsterdam-West. Layla is niet op haar mondje gevallen en durft voor haar mening uit te komen.

Vr
28 Dec
20:00
Film

Pipo en de Piratenprinses (4+)

Pipo de Clown, Mammaloe, Klukkluk e.a.

Muziek, humor en avontuur ontmoeten elkaar in een waar theaterspektakel voor de hele familie! Dein mee op de vrolijke melodietjes en liedjes, bewonder de kleurrijke decors én beleef het spannende verhaal van ‘Pipo en de Piratenprinses’. Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen… tot snel!

Za
29 Dec
14:30
Jeugd/familie

Cabaretpoel

Vier keer leuk!

Cabaretliefhebbers opgelet! Deze voorstelling mag u niet missen! Een avondje Cabaretpoel is een echte belevenis waar vier nieuwe aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten spelen. Wie er spelen blijft meestal tot de avond zelf een verrassing.

Vr
11 Jan
20:15
Cabaret

Gelders Fanfare Orkest

Nieuwjaarsconcert

Het concert is inmiddels niet meer weg te denken uit het programma van Veluvine; hét nieuwjaarsconcert van het Gelders Fanfare Orkest. Ook tijdens dit Nieuwjaarsconcert zal de winnaar van de Jonge Solisten-auditie de kans krijgen om zich aan het publiek te presenteren.

Za
12 Jan
20:15
Klassiek,
Muziek

Wubbo's last words: Save the Earth

Jörgen Raymann, Bert Heerink e.a.

Beleef het leven en de dromen van één van Nederlands meest inspirerende persoonlijkheden; Wubbo Ockels. Met Jörgen Raymann in een show vol humor, een mega-groot videodecor, een 11 mans liveband en de geweldige zang van Bert Heerink (Vandenberg).

Vr
18 Jan
20:15
Muziek,
Overig

Joris Linssen & Caramba

RAAK!

Raken en geraakt worden, daar draait alles om. En dat doen deze topmuzikanten vol overgave met hun opzwepende liedjes, prachtige ballades, ontroerende levensverhalen, gevoelige teksten en loepzuivere samenzang. Een theaterconcert vol interactie, energie en ontroering. Recht in het hart: RAAK!

Za
19 Jan
20:15
Muziek

Mis Poes (2+)

Nat. Voorleesdagen 2019

Marie is een lapjeskat. Ze heeft de mooiste lapjes van de straat. Maar op een ochtend wordt ze wakker en zijn al haar mooie lapjes verdwenen. Waar zijn de lapjes gebleven? 

Za
26 Jan
10:30
Jeugd/familie,
Te gast

Nashville Night

The road to Bluebird Café

De muzikanten van ‘Nashville Night’ zullen je het gevoel geven dat je jezelf op deze historische plek begeeft. Samen brengen zij een avond vol Country en Americana met de mooiste klassiekers, meerstemmig gezongen, ingetogen liedjes en stevige uptempo nummers.

Za
26 Jan
20:15
Muziek

Gedichtendag

Poëzieweek 2019

In het kader van de landelijke poëzieweek organiseert Stichting Muurgedichten Nunspeet, i.s.m. Bibliotheek Noordwest Veluwe en Boekhandel Osinga, een verrassende avond met gedichten en muziek. 

Do
31 Jan
09:30
Literair,
Overig

Jeans

Blame it on the Boogie

Jeans komt met een geheel nieuwe show die wederom garant zal staan voor een spetterend muzikaal feest en een lust voor het oog, voor jong & oud! Met een nieuwe cast en een live-band wordt u meegenomen op een swingende reis langs diverse muziekstijlen en grote hits.

Do
31 Jan
20:15
Dans,
Muziek

Anne-marie Jung

RAM

Een kleurrijke muzikale reis door de hoofden van heerlijke typetjes en ook stiekem door het hoofd van Anne-Marie Jung – je weet wel; die blonde met die rode lippen! Ze gaat rammen tot ze erbij neer valt!

Vr
01 Feb
20:15
Muziek

Check it ART

Danscompetitie Midden Nederland

Dé danscompetitie voor groepen, duo’s en solisten in de dansdisciplines: klassiek ballet (spitzen), jazz, modern, hiphop, streetdance, showdance, cheerdance en tap.

Za
02 Feb
12:00
Dans,
Te gast

Kennenjulliedezenog.nl

The 90's edition

In deze eerste try-out editie genaamd ‘The 90’s edition’ word je meegenomen op een anderhalf uur durende reis door de 90’s. Alle grote hits zullen op indrukwekkende wijze live ten gehore gebracht worden door door dit muzikale trio.

Za
09 Feb
20:15
Muziek,
Overig,
Te gast

Veldhuis & Kemper

Geloof ons nou maar

‘Geloof ons nou maar’ is zonder twijfel de meest persoonlijke voorstelling die Veldhuis & Kemper tot nu toe maakten. Confronterend, heel grappig en verrassend ontroerend… Geloof ons nou maar.

Vr
15 Feb
20:15
Cabaret

Rapalje

Still into Folk

Ook twintig jaar na het eerste album klinken klassiekers als Wat Zullen We Drinken, Raggle Taggle Gypsy en Whisky in the Jar nu nog net zo opzwepend als toen! Aangevuld met Ierse Danseressen, een vlammende doedelzak en een schat aan ervaring is Still into Folk een ware Keltische beleving!

Za
16 Feb
20:15
Muziek

Kruistocht in Spijkerbroek

Nat. Jeugd Musical Theater

Beleef het tijdloze avontuur van Kruistocht in Spijkerbroek als familiemusical! Naar het beroemde boek van Thea Beckman, voor iedereen vanaf 7 jaar. Gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, bekend van Oorlogswinter en Peter Pan.

Vr
22 Feb
19:00
Jeugd/familie

Martijn & Stefan Blaak

Randmeerconcert

De gebroeders Blaak behoren tot de top van de pianoduo’s van hun generatie. Beiden zijn in 2003 cum laude afgestudeerd aan de Messiaen Academie en spelen regelmatig voor radio en televisie. De broers spelen de Canto Ostinato van Simeon ten Holt op twee vleugels.  

Za
23 Feb
20:00
Klassiek,
Muziek

Ernst, Bobbie en de Rest (4+)

Geklungel in de Jungle

Ernst en Bobbie moeten een zeldzaam dier terugbrengen naar zijn natuurlijke omgeving. Om deze opdracht tot een goed einde te brengen, besluiten ze af te reizen naar de jungle. Het zou een makkelijke klus moeten worden maar natuurlijk gaat er weer veel, heel veel mis.

Za
02 Mrt
16:00
Jeugd/familie

Ernst, Bobbie en de Rest (4+)

Geklungel in de Jungle

Ernst en Bobbie moeten een zeldzaam dier terugbrengen naar zijn natuurlijke omgeving. Om deze opdracht tot een goed einde te brengen, besluiten ze af te reizen naar de jungle. Het zou een makkelijke klus moeten worden maar natuurlijk gaat er weer veel, heel veel mis.

Za
02 Mrt
13:30
Jeugd/familie

Sara Kroos

Zonder verdoving

In 'Zonder verdoving' vertelt Sara op gedurfde en originele manier over haar eigen crisis, toen het leven haar rauw overviel. Wie ben je zonder al je zekerheden en verdovingen? Rauw. Onveilig. Maar wakker. Dat is Kroos. Zonder Verdoving gaat pijn doen, maar vooral van het lachen.

Do
07 Mrt
20:15
Cabaret

Tommy Wieringa

Literaire avond

Tommy Wieringa (1967) is onmogelijk nog weg te denken uit de Nederlandse literatuur. Zijn werk wordt wereldwijd vertaald en is meermalen genomineerd en bekroond. Naast romans publiceert hij essays, beschouwingen, columns en reisverhalen.

Do
14 Mrt
20:15
Literair

Swan Lake

The Royal Moscow Ballet

The Royal Moscow Ballet brengt een inspirerende versie van Swan Lake, het Zwanenmeer. Swan Lake is gebaseerd op de magische en mystieke uitvoering van Tsjaikovski. Het is een onweerstaanbare combinatie van drama en tragedie afgezet tegen de strijd tussen goed en kwaad.

Za
16 Mrt
19:00
Dans

Emma wil Leven

Lisse Knaapen

Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol en het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma’s twijfels, angsten en geestige observaties. We zien een jonge vrouw die verlangt naar controle maar daardoor die controle juist verliest. En dat terwijl Emma wil leven…

Vr
22 Mrt
20:15
Toneel

Inleiding bij Emma wil leven

Een inleiding laat je kijken met andere ogen en werpt een nieuwe blik op een productie.Bij een inleiding laten wij de experts aan het woord. Een regisseur, choreograag, speler of deskundige van buitenaf vertelt over de voorstelling, de achtergronden en het maakproces.

Vr
22 Mrt
19:30
Overig,
Toneel

Dutch Eagles

Fly like an Eagle

Grote hits, minder bekende pareltjes en bijzondere verrassingen, met weergaloze precisie, exact klinkend zoals u gewend bent en springlevend gebracht. De Dutch Eagles slaan hun vleugels weer wat verder uit. Take a seat and come fly like an Eagle…

Za
23 Mrt
20:15
Muziek

Vuile Huichelaar

Morgen begint nu

Wat wíllen we nou eigenlijk?! Wat staat er op onze bucketlist?! De Mount Everest beklimmen? Parachute springen? Mediteren in India? Was het maar zo eenvoudig. Nee, we willen iets veel lastigers. We willen gezien worden. En dat gaat gebeuren met Vuile Huichelaar. Want morgen begint nu!

Do
28 Mrt
20:15
Muziek

Generations

Janke Dekker en Amy Egbers

“Help! Mijn moeder zingt musical”. “Help! Mijn dochter zingt opera”Janke Dekker zong jarenlang in de grote musicals. Haar dochter Amy Egbers is net afgestudeerd aan het Conservatorium; klassieke zang. Met muziek proberen zij de generatiekloof met humor en ontroering te overwinnen.

Vr
29 Mrt
20:15
Muziek

Laten we eerlijk zijn

Owen Schumacher, Beau Schneider, Hanneke Drenth

Drie stellen zijn buren in een gebouw waar van alles aan moet gebeuren. Groot onderhoud dus! Als ze besluiten eerlijk alles op tafel te gooien, blijkt al snel dat niet alleen het gebouw, maar ook hun eigen relaties een stevige opknapbeurt kunnen gebruiken.

Vr
05 Apr
20:15
Toneel

Edsilia Rombley

The Piano Ballads & More

Edsilia presenteert eigen nummers afgewisseld met geweldige covers die zij op sprankelende wijze weet om te toveren tot een eigen geluid. Haar persoonlijke anekdotes, gevoel voor humor en interactie met het publiek maken The Piano Ballads & More tot een intense show die ontroert en vermaakt.

Za
06 Apr
20:15
Muziek

Richard Groenendijk

Om alles!

We zien Richard van z’n scherpste, grappigste, persoonlijkste en meest adremme kant. Een aaneenschakeling van hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen. Hij ontziet niets of niemand en zeker ook zichzelf niet.

Do
11 Apr
20:15
Cabaret

Abafazi

Helela Mama!

De tien power-vrouwen van Abafazi brengen een eerbetoon aan iconische zwarte vrouwen die een lans hebben gebroken voor de vrijheid. Ze nemen u mee op reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika. Een Afrika-belevenis om nooit te vergeten!

Za
13 Apr
20:15
Dans,
Muziek

Angela Groothuizen

Lueke binge (try-out)

‘Ik gaa met je lueke binge’ staat er op de strippenkaart die Angela 15 jaar geleden op moederdag kreeg van haar dochters. In Lueke binge bepaalt Angela haar positie in deze steeds sneller draaiende wereld. Deze rasverteller grijpt je bij de kladden met een mooi verhaal en beeldschone liedjes.  

Vr
19 Apr
20:15
Muziek

Talent on the move

Codarts Rotterdam/Holland Dance Festival

Met trots laat Holland Dance Festival het Nederlandse publiek alweer voor de tiende keer kennismaken met de in Rotterdam klaargestoomde danstalenten. Ze zijn aanstekelijk, inspirerend en bezitten een ongekend energieniveau. Deze jubileumeditie sprankelt met hoogtepunten en nieuw werk.

Za
20 Apr
20:15
Dans

Nijntje op de fiets (2+)

Marianne van Houten

Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis. De voorstelling is geschikt voor de allerkleinsten: een mooie eerste kennismaking met theater.

Wo
01 Mei
14:30
Jeugd/familie

Tarzan (6+)

Ila van der Pouw

Meester-poppenspeelster Ila van der Pouw komt na het succes van de GVR opnieuw met een imponerende, tijdloze klassieker:Tarzan. Een voorstelling over wie je bent, waar je thuis hoort maar bovenal over de moed om voor jezelf te kiezen.

Vr
03 Mei
14:30
Jeugd/familie

Arie & Silvester

WIE?!

De mannen die jaren werden gevreesd door het gegoede cabaret zijn terug van weggeweest. Wie? Arie en Silvester! In deze ‘BEST OF’ show komen Arie en Silvester nog eenmaal naar het theater. Alle onvergetelijke acts worden afgestoft, voorzien van een nieuwe jas en keihard door je strot geduwd!

Do
09 Mei
20:15
Cabaret