Der Staat gegen Fritz Bauer

1957. Procureur-generaal Fritz Bauer wil de kopstukken van Nazi-Duitsland vervolgen zodat de naoorlogse generatie de vaderlandse geschiedenis onder ogen leert zien. Maar in zijn zoektocht naar ontsnapte Nazi's krijgt hij te maken met het establishment dat niets liever wil dan het verleden te laten rusten.   

Wo
03 Mei
20:00
Film

De Snelste Zebra Van De Wereld

Harro van Lien producties

Een vertelvoorstelling over lelijk winnen en mooi verliezen. En over vriendschap. En natuurlijk over het belang van een goeie schuilhut. Gemaakt naar aanleiding van het gelijknamige prentenboek van Youp van het Hek.

Zo
07 Mei
14:30
Jeugd/familie

I, Daniel Blake

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug…

Vr
12 Mei
20:00
Film

Paulien Cornelisse

Om mij moverende redenen (try-out)

In haar vierde voorstelling, ‘Om mij moverende redenen’, zal Paulien in detail naar de onbegrijpelijkheden van het leven gaan kijken. Over wat je kunt zien maar niet wilt zien. Over wat je wilt begrijpen maar niet kunt begrijpen. Over wanneer je gaat bewegen, en waarom.

Za
13 Mei
20:15
Cabaret

Experimenter

Vanuit zijn eigen drang om de Holocaust te verwerken, bedenkt Dr. Stanley Milgram een controversieel psychologisch experiment waarbij mensen geloven dat ze electroschokken toedienen aan een proefpersoon in een andere kamer. Alleen zijn zij zélf de proefpersoon en gaat het om hun eigen gehoorzaamheid, geweten en vrije wil.

Wo
17 Mei
20:00
Film

Siv gaat logeren

Siv gaat voor het eerst in haar leven logeren bij Cerisia. Als Siv niet kan slapen, gaat ze op zoek naar Cerisia en beleeft ze wonderlijke avonturen. De Zweeds/Nederlandse film ‘Siv gaat logeren’ gaat over de liefde voor het onconventionele, op smaak gebracht met een scheut magie. Ook geschikt voor de allerkleinsten.

Wo
17 Mei
14:30
Film,
Jeugd/familie

Florence Foster Jenkins

Florence Foster Jenkins is de legendarische socialite die er alles aan doet om haar droom, een groots zangeres worden, uit te laten komen. Ze zingt echter vreselijk vals. Haar echtgenoot en manager, St. Clair Bayfield, kan haar niet tegen langer tegen de waarheid beschermen als zij besluit een openbaar concert in Carnegie Hall te geven.

Wo
31 Mei
20:00
Film

Don Quichot

Gelderse Balletscholen

Gelderse Balletscholen presenteert Don Quichot - een dansvoorstelling voor het hele gezin!

Za
17 Jun
19:00
Dans,
Te gast

Don Quichot

Gelderse Balletscholen

Gelderse Balletscholen presenteert Don Quichot - een dansvoorstelling voor het hele gezin!

Za
24 Jun
14:30
Dans,
Te gast