Preview Veluvine

Seizoen 2019-2020

Ook dit jaar verzorgt Veluvine weer een voorproefje van haar nieuwe culturele programma '19-‘20. U kunt genieten van korte optredens, filmpjes en krijgt achtergrondinformatie van de makers. Wie er precies komen (optreden) blijft nog even een verrassing.

Wo
18 Sep
20:15
Overig

Green Book

Filmhuis

Green Book is gebaseerd op de bijzondere vriendschap tussen pianist Don Shirley en diens chauffeur en lijfwacht Tony Lip.

Vr
20 Sep
20:00
Film

Karin Bloemen & Old School Band

Billie, Aretha, Norah, Amy… Karin!

Karin Bloemen haar grote liefde is zingen! In dit programma gaat ze samen met de Old School Band helemaal voor de muziek en komt het allemaal voorbij: van eigen stukken tot en met covers uit het rijke repertoire van Billie Holiday, Aretha Franklin, Norah Jones en meer. 

Vr
20 Sep
20:15
Muziek

Theatergroep Suburbia

Vijand van het volk (Try-out)

Vijand van het volk gaat over politieke intriges, fake news en integriteit. Theatergroep Suburbia speelde de voorstelling eerder en ontving een sterrenregen van de media. Nu komt de lang verwachte reprise, gespeeld door een nieuwe generatie topacteurs.  

Za
28 Sep
20:15
Toneel

Viggo Waas

De Meestervoorspeller (Try-out)

Dertig jaar lang speelde Viggo Waas in het succesvolle prijzen winnende cabaretgezelschap NUHR. Toen daar een eind aan kwam, dreigde het zwarte gat voor hem. Nu staat hij weer op het toneel met zijn voorstelling 'De Meestervoorsteller', want dat vindt hij simpelweg het allerleukste wat er is. 

Do
03 Okt
20:15
Cabaret

Ed Struijlaart

Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran

Vanaf jongs af aan speelt de gitaar een belangrijke rol in het leven van Struijlaart. Tijdens zijn zeer succesvolle theatervoorstelling brengt hij een ode aan de gitaar én zijn helden. Van de ‘Crossroads’ van Robert Johnson naar het ‘Seattle’ van Jimi Hendrix. 

Vr
04 Okt
20:15
Muziek

Doornroosje de Musical

Sita Vermeulen, Titus & Fien e.a. (4+)

Doornroosje De Musical is een adembenemende, feeërieke voorstelling voor de hele familie. De rol van Doornroosje wordt gespeeld door Sita en natuurlijk zijn ook het populaire tovenaarsduo, Titus & Fien weer van de partij voor de dagelijkse portie lachen, gieren, brullen!  

Za
05 Okt
14:30
Jeugd/familie

The Story of George Michael

Charly Luske

Op veler verzoek komen Charly Luske en zijn steengoede live-band terug met het programma waarin zij de grootste hits en het verhaal van George Michael brengen. Met songs als Freedom, Faith en Careless Whisper staan zijn voor het eerst in Veluvine en zal de zaal op zijn kop worden gezet  

Vr
11 Okt
20:15
Muziek

A tribute to Creedence Clearwater Revival

The Fortunate Sons (USA) (Try-out)

De Amerikaanse band The Fortunate Sons brengt een zeer authentiek eerbetoon aan het legendarische Creedence Clearwater Reviva met hits als ‘Bad Moon Rising’, ‘Proud Mary’ en ‘Down On The Corner’. Een echte Trip Down Memory Lane.  

Di
15 Okt
20:15
Muziek

DePianoshow.nl

Kevin Siebelink & Friends

Kevin weet als geen ander hoe hij de zaal op zijn kop moet zetten. Samen met diverse ‘Friends’ zet hij, achter zijn overweldigende piano, de zaal volledig op z’n kop. Maak je op voor een avond vol entertainment van het hoogste niveau waarin het publiek de hoofdrol speelt. 

Za
19 Okt
20:15
Muziek

List, Shaffy & Piaf

Renée van Wegberg zingt!

In ‘List, Shaffy & Piaf’ zal Renée van Wegberg worden omringd door topmuzikanten en zangers en brengen zij samen het mooiste uit het repertoire van Liesbeth List, Ramses Shaffy en Edith Piaf. Het publiek wordt verrast met zowel herkenbare als nieuwe arrangementen, verrassende duetten, korte scènes en muzikaal vuurwerk.  

Vr
25 Okt
20:15
Muziek

Familiefestival Kleurrijk

Ontdek de wereld van theater en kunst

Familiefestival KLEURRIJK is een feest van kleurexplosies, vormverrassingen en dansende kunstwerken. Er zijn twee theatervoorstellingen te zien die onderdeel vormen van de magische ontdekkingsreis. Bovendien is de entree gratis!

Za
26 Okt
09:30
Jeugd/familie

Kirsten van Teijn

Nobel

Kirsten van Teijn vertelt hoe we in alles alsmaar het perfecte plaatje proberen te creëren. Ze onderzoekt de waarheid achter moderne clichés zoals de Instagram-terreur, burn-out dertigers en ouders die gaan scheiden. Een schaamteloos, eerlijk en stijlvolle show over het leven in patronen.   

Do
31 Okt
20:15
Cabaret

Quattro+1 concert

Chr. muziekvereniging Juliana Doornspijk

Op D.V. zaterdag 2 november organiseert CMV Juliana met medewerking van maar liefst 5 orkesten uit verschillende divisies een festival dat als titel heeft het Quattro+1 concert.

Za
02 Nov
18:30
Te gast

Ibérica de Danza

Figaro, Barbier van Sevilla (Try-out)

Het internationaal geroemde Ibérica de Danza neemt u mee naar het Wenen, Sevilla en Madrid van vroeger. Een smeltkroes aan verschillende dansstijlen, variërend van de Commedia del Arte tot alle elementen en kenmerken uit de Spaanse dans. Welkom in een kleurrijke wereld vol dans en emoties.

Wo
06 Nov
20:15
Dans

Francis van Broekhuizen en Gregor Bak

Bij twijfel hard zingen

Een theaterconcert van Francis van Broekhuizen, een van de bekendste operazangeressen van Nederland. Ze zingt en vertelt op droogkomische toon over haar favoriete aria’s en liederen. Haar voorstelling is een concert, theatercollege en cabaretvoorstelling ineen.

Vr
08 Nov
20:15
Klassiek,
Muziek

Ik zou wel een kindje lusten

Joes Boonen (4+)

Een vrolijke interactieve voorstelling voor kleuters gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Sylviane Donnio & Dorothée de Monfreid. Een dolkomisch verhaal met fijne, droge humor die iedereen, jong en oud, zal waarderen.

Wo
20 Nov
14:00
Jeugd/familie

Stef Bos

Ruimte

Stef Bos treedt op zonder band. Een adempauze. Doordat hij alleen speelt, zijn er geen afspraken met anderen en ontstaat er een gigantische ruimte. Ruimte voor Bos om een song in te duiken zoals hij zich op dat moment voelt. Het enige wat in deze nieuwe voorstelling vastligt, zijn de openingssongs.

Vr
22 Nov
20:15
Muziek

Nederpop All Stars

Zelfs je naam is mooi

Tijd voor een avond vol Nederpopklassiekers aangevuld met hedendaagse popsongs. De bandleden van All Stars zijn stuk voor stuk topmuzikanten. Muzikaal Grootmeester Henk Westbroek gaat deze keer mee op tournee. Een show vol herkenning en emotie.  

Za
23 Nov
20:15
Muziek

Sinterklaasfeest (2+)

16.00 uur

Sinterklaas is weer in Nederland en de Sint houdt wel van een feest. Hij heeft daarvoor alle kinderen uitgenodigd. Als hulp heeft hij het dit keer niet aan de pieten gevraagd, maar aan Tommie en Sofie om hem te helpen. Maar zal dit goed gaan?

Wo
27 Nov
16:00
Jeugd/familie

Sinterklaasfeest (2+)

13.30 uur

Sinterklaas is weer in Nederland en de Sint houdt wel van een feest. Hij heeft daarvoor alle kinderen uitgenodigd. Als hulp heeft hij het dit keer niet aan de pieten gevraagd, maar aan Tommie en Sofie om hem te helpen. Maar zal dit goed gaan?

Wo
27 Nov
13:30
Jeugd/familie

Jacob Spoelstra

Oudejaarsconference 2019: Kezellig!

Heeft u in de afgelopen jaren een oudejaarsconference gekeken? Dan is de kans groot dat u heeft gelachen om een grap van Jacob Spoelstra. Nu is het tijd voor zijn eigen Oudejaarsconference Kezellig. Een nuchtere kijk op het jaar was nog nooit zo grappig.

Vr
06 Dec
20:15
Cabaret

Javier Guzman

Guzmán

Guzman kijkt terug op zijn grillige leven, zijn stormachtige carrière en vertelt dingen die u nog niet van hem wist. Dingen waar u normaal gesproken misschien niet om moet lachen, maar deze avond wel. Want dat staat al vast.

Za
07 Dec
20:15
Cabaret

Anúna

A Whisper of Paradise

Het internationaal befaamde koor betovert het publiek met engelengezang en Gregoriaanse chants van ongeëvenaarde klasse. Loepzuiver, meerstemmig en meditatief. Anúna laat de harten van muziekliefhebbers sneller kloppen.   

Do
12 Dec
20:15
Muziek

De Notenkraker

Kiev Ballet (vanaf 7+)

Het nog jonge Kiev Ballet bezoekt ons land jaarlijks voor enthousiaste, goedgevulde zalen. Zij hebben de Notenkraker is in een modern jasje gestoken. De prachtige kostuums, het magische decor en de geweldige dansers zorgen ervoor dat je je in een echte sprookjeswereld bevindt. 

Vr
13 Dec
19:00
Dans

Buurman & Buurman

Gaan kamperen (3+)

Buurman en Buurman hebben het afgelopen jaar hard geklust. Een nieuw dak op het huis en de hele schuur is verbouwd. Tijd voor een welverdiende kampeervakantie. Even de tent opzetten en dan lekker genieten van de rust. Alles loopt anders en dat is weer uiterst lachwekkend!

Ma
30 Dec
14:00
Jeugd/familie

Grupo del Sur

Poëzie van het Zuiden

Een zinderende ontmoeting tussen meeslepende muziek en poëzie. Grupo del Sur en sopraan Valeria Mignaco vertolken verschillende werken van Astor Piazzolla op teksten van de Uruguayaanse dichter Horacio Ferrer. Een middag vol tangomuziek getransformeerd naar prachtige luistermuziek! 

Zo
05 Jan
14:00
Klassiek,
Muziek

Cabaretpoel

4x Leuk!

Cabaretliefhebbers opgelet! In de Cabaretpoel spelen vier nieuwe aanstormende cabarettalenten. Stuk voor stuk finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals. Het wordt een zeer afwisselende avond, met vier uiteenlopende genres. Tijd voor het talent van de toekomst.

Vr
10 Jan
20:15
Cabaret

Gelders Fanfare Orkest

Nieuwjaarsconcert

Het Gelders Fanfare Orkest is intussen niet meer weg te denken uit het programma van Veluvine. Tijdens het Nieuwjaarsconcert komt de traditionele fanfaremuziek voorbij en zal de winnaar van de Jonge Solisten-auditie weer van zich laten horen. Een avond uit voor het hele gezin!

Za
11 Jan
20:15
Muziek

QUEEN The Music

Een show met de grootste hits!

In de theatershow QUEEN The Music, staat de muziek van deze muzikale kunstenaars volledig centraal. Een negenkoppige band, met vier topvocalisten brengt een spectaculaire muzikale en visuele show boordevol energie! 

Za
18 Jan
20:15
Muziek

Nationaal Theaterweekend

Blind date - Toneel

Veluvine doet mee aan het Nationaal Theaterweekend! In dit weekend zijn er twee avondvoorstellingen met een toegangsprijs van slechts €10,00 per kaartje. Een tipje van de sluier: op 24 januari kunt u toneel met twee grote acteerkanonnen verwachten.

Vr
24 Jan
20:15
Toneel

Nationaal Theaterweekend

Blind date - Muziek

In het Nationaal Theaterweekend zijn er twee avondvoorstellingen met een toegangsprijs van slechts €10,00 per kaartje. Op 18 november maken we het exacte programma bekend, maar u kunt nu al blind-date kaarten kopen. Op 25 januari kunt u muziek met herkenbare hits verwachten!

Za
25 Jan
20:15
Muziek

Kamerbreed

Ingmar Heytze & Johan Borger

Kamerbreed is het verslag van een doorlopend, aanstekelijk gesprek tussen vrienden uit verschillende werelden. Heytze is een van de meest muzikale dichters van Nederland, Borger is een van de meest poëtische gitaristen.

Do
30 Jan
20:15
Literair,
Muziek,
Te gast

Koffers vol Annie

Eric Beekes (4-10 jr)

Eric Beekes heeft twee koffers voor zijn muzikale reis vol met liedjes en gedichten van Annie M.G. Schmidt.Gekke, mooie, stoute liedjes en lieve, rare, leuke gedichten. Voor ouders een feest van herkenning, voor kinderen een kennismaking met een wondere wereld waarin werkelijkheid en fantasie samengaan.

Wo
05 Feb
14:00
Jeugd/familie

René van Meurs

Hunkert

Als het op de liefde aankomt, heeft René van Meurs geleefd en geloofd. Met wisselend succes. Deksels op neuzen en meerdere keren gestoten aan dezelfde aantrekkelijke steen. Een avond vol mooie inzichten, hilarische improvisaties en heel veel steengoede grappen.

Vr
07 Feb
20:15
Cabaret

Wibi Soerjadi

Wibi@TheMovies

Wibi Soerjadi is Nederlands meest succesvolle pianist en op Valentijdsdag komt hij naar Veluvine! Tijdens zijn concert staat filmmuziek centraal en zal Wibi pianomuziek vertolken uit verschillende én bekendste films. 

Vr
14 Feb
20:15
Klassiek,
Muziek

Klaas Prins

Maar nog niet helemaal

Klaas Prins neemt je mee op zoek naar de beste versie van zichzelf. Een absurde zoektocht naar identiteit waarbij de jonge cabaretier met scherpe grappen, originele liedjes en de nodige zelfspot het publiek continu weet te boeien en verrassen. 

Vr
28 Feb
20:15
Cabaret

Brandweerman Sam Live!

Het Grote Kampeeravontuur (2+)

Met een volledig nieuwe, gewaagde redding komt Brandweerman Sam terug naar het theater. Ga op pad met Brandweerman Sam, Elvis, Penny, Commandant Staal en Norbert bij deze vlammende voorstelling boordevol zang, dans en gewaagde reddingen. 

Za
29 Feb
14:30
Jeugd/familie

Let’s make Comedy

Kwartfinale Gelderse Podia Comedy talent

In deze kwartfinale stemt u samen met deskundigen wie er doorgaan naar de halve finale van Let’s make Comedy. Van stand-up comedy tot cabaret en van kleinkunst tot spoken word. Lachen om herkenbare humor, verwonderen om interessante invalshoeken en genieten van nieuw talent. 

Wo
04 Mrt
20:15
Cabaret

Herman Koch

Lezing

Herman Koch werd wereldberoemd met zijn boek ‘Het diner’. Nooit eerder stond een van origine Nederlandse roman zo hoog genoteerd in een Amerikaanse bestsellerlijst. Koch beheerst het schrijverschap met superioriteit en u zult vanavond aan zijn lippen hangen.

Wo
11 Mrt
20:15
Literair

De Aanslag

Naar de klassieker van Harry Mulisch

De veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller is terug in de theaters! Dit indringende en spannende stuk is een must-see. Zeker in het jaar dat Nederland 75 jaar bevrijding viert en stilstaat bij het overlijden van grootmeester Mulisch, tien jaar geleden.

Vr
13 Mrt
20:15
Toneel

The LSB Experience

Beatles & Beyond

De mannen van The LSB Experience zijn enorme Beatlesfans en spelen al jaren met groot succes op het grootste Beatlesfestival in de VS. Nu komen ze voor een avondlang muziekplezier naar Nunspeet. Virtuoos gespeeld, prachtig gezongen en afgewisseld met de verhalen achter de songs. 

Za
14 Mrt
20:15
Muziek

Goesting

One Mann Show

Vera Mann neemt u mee in een reis door haar leven, ondersteund met muziek van Brel, Piaf, Streisand, Joni Mitchell en Sondheim. Vrolijke en minder vrolijke verhalen over het vrouwenleven in het theater. Vol zang en muziek!

Vr
20 Mrt
20:15
Muziek

Pieter Derks

Voor wat het waard is

Pieter Derks gaat afrekenen. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. Met alle onzin die ons dagelijks wordt verkocht. En dat doet hij op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier. Hij peutert aan wat we zo vanzelfsprekend vinden. Zijn doel? Een vrolijke avond!

Do
26 Mrt
20:15
Cabaret

Fred Delfgaauw

Paradijsvogel

Meesterverteller Delfgaauw is geïntrigeerd door mensen die worden gezien als ‘een vreemde eend in de bijt’, maar die in werkelijkheid paradijsvogels zijn. In zijn solovoorstelling sleept hij het publiek op onnavolgbare wijze mee en weet hij u te vangen. Een combinatie tussen ontroering en humor!

Vr
27 Mrt
20:15
Toneel

Ekaterina Levental

De Weg

De mezzosopraan en harpiste vertelt haar indrukwekkende migratieverhaal in een one-womanshow. Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst. Prachtige muziek illustreert in dit soloconcert de emotionele kant van de vlucht. Een veelbewogen weg naar de toekomst.

Za
28 Mrt
20:00
Klassiek,
Muziek

Van Dik Hout

25 jaar

Van Dik Hout bestaat 25 jaar en dat vieren ze graag met u. In een akoestische en intieme setting speelt de band een overzicht van hun indrukwekkende oeuvre met klassiekers als ‘Stil in mij’, ’Alles of niets’, ‘Mijn houten hart’ en ‘Zij maakt het verschil’. Tijd voor een avond vol toonaangevende Nederpop!

Vr
10 Apr
20:15
Muziek

Gare de Lyon

Jette van der Meij & Bartho Braat

Een nieuw Nederlands stuk over de kracht van een verloren liefde die zich na dertig jaar opnieuw doet gelden. Sta stil bij onvoorstelbare ontdekkingen en geniet van de kracht van verloren liefde. Ga mee naar Gare de Lyon, Parijs 1942. 

Vr
17 Apr
20:15
Toneel

Juf Roos (2+)

gaat op vakantie

Miljoenen kinderen hebben de YouTube-helden Juf Roos en Gijs in hun hart gesloten. In een oer-Hollandse setting beleven Juf Roos en Gijs een vrolijk avontuur en zingen ze oer-Hollandse liedjes. Zing, doe en beleef deze gezinsvoorstelling mee deze kinderhelden.

Za
18 Apr
13:30
Jeugd/familie

Paul Haenen

Haenen brengt vreugde

In deze optimistische voorstelling leert u Haenen zelf beter kennen en kunt u genieten van zijn scherpe kijk op actuele gebeurtenissen. Margreet Dolman, dominee Gremdaat en dokter Valentijn komen ook voorbij. Een eigenzinnige en vrolijke voorstelling.

Do
14 Mei
20:15
Cabaret

Yentl en De Boer

Lacrimosa (Try-out)

Yentl en de Boer geven een ode aan de treurige kant van ons mens-zijn. Want luidkeels zingend over straat gaan, bestaat niet zonder de schorre keel van de volgende dag. Toch kunnen de zakdoeken thuis blijven. De leukste liedjesmakers van Nederland maken er weer een groot feest van. 

Do
12 Nov
20:15
Cabaret,
Muziek