Call Me By Your Name

Filmhuis

Elio kijkt uit naar een luie zomer in de villa van zijn ouders op het prachtige Italiaanse platteland. Dan arriveert Oliver, een academicus die zijn vader komt helpen met een onderzoek. Er ontstaat een plotselinge en heftige romance tussen de adolescente jongen en de zomergast aan de Italiaanse Rivièra.

Vr
25 Jan
20:00
Film

Mis Poes (2+)

Nat. Voorleesdagen 2019

Marie is een lapjeskat. Ze heeft de mooiste lapjes van de straat. Maar op een ochtend wordt ze wakker en zijn al haar mooie lapjes verdwenen. Waar zijn de lapjes gebleven? 

Za
26 Jan
10:30
Jeugd/familie,
Te gast

Nashville Night

The road to Bluebird Café

De muzikanten van ‘Nashville Night’ zullen je het gevoel geven dat je jezelf op deze historische plek begeeft. Samen brengen zij een avond vol Country en Americana met de mooiste klassiekers, meerstemmig gezongen, ingetogen liedjes en stevige uptempo nummers.

Za
26 Jan
20:15
Muziek

Gedichtendag

Poëzieweek 2019

In het kader van de landelijke poëzieweek organiseert Stichting Muurgedichten Nunspeet, i.s.m. Bibliotheek Noordwest Veluwe en Boekhandel Osinga, een verrassende avond met gedichten. 

Do
31 Jan
20:00
Literair,
Overig

Jeans

Blame it on the Boogie

Jeans komt met een geheel nieuwe show die wederom garant zal staan voor een spetterend muzikaal feest en een lust voor het oog, voor jong & oud! Met een nieuwe cast en een live-band wordt u meegenomen op een swingende reis langs diverse muziekstijlen en grote hits.

Do
31 Jan
20:15
Dans,
Muziek

Anne-marie Jung

RAM

Een kleurrijke muzikale reis door de hoofden van heerlijke typetjes en ook stiekem door het hoofd van Anne-Marie Jung – je weet wel; die blonde met die rode lippen! Ze gaat rammen tot ze erbij neer valt!

Vr
01 Feb
20:15
Muziek

Check it ART

Danscompetitie Midden Nederland

Dé danscompetitie voor groepen, duo’s en solisten in de dansdisciplines: klassiek ballet (spitzen), jazz, modern, hiphop, streetdance, showdance, cheerdance en tap.

Za
02 Feb
12:00
Dans,
Te gast

The Killing of a Sacred Deer

Filmhuis

Steven (Colin Farrell) is een charismatische en briljante chirurg die een jonge tiener onder zijn vleugels neemt. In het begin mengt deze jongeling zich in het leven van de familie van Steven en ontregelt hij langzaam de dagelijkse gang van zaken. Het wordt echter steeds zorgwekkender.

Vr
08 Feb
20:00
Film

Kennenjulliedezenog.nl

The 90's edition

In deze eerste try-out editie genaamd ‘The 90’s edition’ word je meegenomen op een anderhalf uur durende reis door de 90’s. Alle grote hits zullen op indrukwekkende wijze live ten gehore gebracht worden door door dit muzikale trio.

Za
09 Feb
20:15
Muziek,
Overig,
Te gast

The Leisure Seeker

Filmhuis

John en Ella Spencer hebben samen een mooi huwelijksleven gehad voor meer dan vijftig jaar. Ze vertrekken voor een reis in een oude betrouwbare camper die ze “De Vrije Tijd Zoeker” noemen. Ze herbeleven hun passie voor het leven en hun liefde voor elkaar op een tocht die openbaring en verrassing biedt tot het einde.

Vr
15 Feb
20:00
Film

Veldhuis & Kemper

Geloof ons nou maar

‘Geloof ons nou maar’ is zonder twijfel de meest persoonlijke voorstelling die Veldhuis & Kemper tot nu toe maakten. Confronterend, heel grappig en verrassend ontroerend… Geloof ons nou maar.

Vr
15 Feb
20:15
Cabaret

Rapalje

Still into Folk

Ook twintig jaar na het eerste album klinken klassiekers als Wat Zullen We Drinken, Raggle Taggle Gypsy en Whisky in the Jar nu nog net zo opzwepend als toen! Aangevuld met Ierse Danseressen, een vlammende doedelzak en een schat aan ervaring is Still into Folk een ware Keltische beleving!

Za
16 Feb
20:15
Muziek

Kruistocht in Spijkerbroek

Nat. Jeugd Musical Theater

Beleef het tijdloze avontuur van Kruistocht in Spijkerbroek als familiemusical! Naar het beroemde boek van Thea Beckman, voor iedereen vanaf 7 jaar. Gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, bekend van Oorlogswinter en Peter Pan.

Vr
22 Feb
19:00
Jeugd/familie

Bar Bahar

Filmhuis

Drie Palestijnse vrouwen wonen in een appartement in Tel Aviv en proberen een balans te vinden tussen de traditionele en moderne cultuur. Laila is advocaat. Ze rookt en neemt drugs. Salma is een christelijke en lesbische dj. Nur is de laatste van de club, ze is verlegen en maagd, met een sterke islamitische traditie. 

Vr
22 Feb
20:00
Film

Martijn & Stefan Blaak

Randmeerconcert

De gebroeders Blaak behoren tot de top van de pianoduo’s van hun generatie. Beiden zijn in 2003 cum laude afgestudeerd aan de Messiaen Academie en spelen regelmatig voor radio en televisie. De broers spelen de Canto Ostinato van Simeon ten Holt op twee vleugels.  

Za
23 Feb
20:00
Klassiek,
Muziek

De Hazenschool (6+)

Kinderfilmhuis

Hazenjongen Max heeft een vurige wens: lid worden van de coolste jeugdbende van de stad. Met capriolen in een modelvliegtuig probeert hij indruk te maken op de bendeleden. Het vliegtuigje stort echter neer op een merkwaardige plek in het bos, waar een groep hazen in ouderwetse kleren hem aanstaart. 

Wo
27 Feb
14:00
Film,
Jeugd/familie

Ernst, Bobbie en de Rest (4+)

Geklungel in de Jungle

Ernst en Bobbie moeten een zeldzaam dier terugbrengen naar zijn natuurlijke omgeving. Om deze opdracht tot een goed einde te brengen, besluiten ze af te reizen naar de jungle. Het zou een makkelijke klus moeten worden maar natuurlijk gaat er weer veel, heel veel mis.

Za
02 Mrt
13:30
Jeugd/familie

Ernst, Bobbie en de Rest (4+)

Geklungel in de Jungle

Ernst en Bobbie moeten een zeldzaam dier terugbrengen naar zijn natuurlijke omgeving. Om deze opdracht tot een goed einde te brengen, besluiten ze af te reizen naar de jungle. Het zou een makkelijke klus moeten worden maar natuurlijk gaat er weer veel, heel veel mis.

Za
02 Mrt
16:00
Jeugd/familie

Sara Kroos

Zonder verdoving

In 'Zonder verdoving' vertelt Sara op gedurfde en originele manier over haar eigen crisis, toen het leven haar rauw overviel. Wie ben je zonder al je zekerheden en verdovingen? Rauw. Onveilig. Maar wakker. Dat is Kroos. Zonder Verdoving gaat pijn doen, maar vooral van het lachen.

Do
07 Mrt
20:15
Cabaret

Samir Fighil

Feniks (try-out)

Samir wordt alom geprezen en gezien als het aanstormende cabarettalent uit de Provincie Gelderland. Hij breekt een lans, maar voor wie? Ben getuige van ‘Feniks’, zodat je later kunt zeggen: "ik was erbij".

Do
14 Mrt
20:15
Cabaret

Swan Lake

The Royal Moscow Ballet

The Royal Moscow Ballet brengt een inspirerende versie van Swan Lake, het Zwanenmeer. Swan Lake is gebaseerd op de magische en mystieke uitvoering van Tsjaikovski. Het is een onweerstaanbare combinatie van drama en tragedie afgezet tegen de strijd tussen goed en kwaad.

Za
16 Mrt
19:00
Dans

Inleiding bij Emma wil leven

Een inleiding laat je kijken met andere ogen en werpt een nieuwe blik op een productie.Bij een inleiding laten wij de experts aan het woord. Een regisseur, choreograag, speler of deskundige van buitenaf vertelt over de voorstelling, de achtergronden en het maakproces.

Vr
22 Mrt
19:30
Overig,
Toneel

Emma wil Leven

Lisse Knaapen

Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol en het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma’s twijfels, angsten en geestige observaties. We zien een jonge vrouw die verlangt naar controle maar daardoor die controle juist verliest. En dat terwijl Emma wil leven…

Vr
22 Mrt
20:15
Toneel

Dutch Eagles

Fly like an Eagle

Grote hits, minder bekende pareltjes en bijzondere verrassingen, met weergaloze precisie, exact klinkend zoals u gewend bent en springlevend gebracht. De Dutch Eagles slaan hun vleugels weer wat verder uit. Take a seat and come fly like an Eagle…

Za
23 Mrt
20:15
Muziek

Vuile Huichelaar

Morgen begint nu

Wat wíllen we nou eigenlijk?! Wat staat er op onze bucketlist?! De Mount Everest beklimmen? Parachute springen? Mediteren in India? Was het maar zo eenvoudig. Nee, we willen iets veel lastigers. We willen gezien worden. En dat gaat gebeuren met Vuile Huichelaar. Want morgen begint nu!

Do
28 Mrt
20:15
Muziek

Generations

Janke Dekker en Amy Egbers

“Help! Mijn moeder zingt musical”. “Help! Mijn dochter zingt opera”Janke Dekker zong jarenlang in de grote musicals. Haar dochter Amy Egbers is net afgestudeerd aan het Conservatorium; klassieke zang. Met muziek proberen zij de generatiekloof met humor en ontroering te overwinnen.

Vr
29 Mrt
20:15
Muziek

Laten we eerlijk zijn

Owen Schumacher, Beau Schneider, Hanneke Drenth

Drie stellen zijn buren in een gebouw waar van alles aan moet gebeuren. Groot onderhoud dus! Als ze besluiten eerlijk alles op tafel te gooien, blijkt al snel dat niet alleen het gebouw, maar ook hun eigen relaties een stevige opknapbeurt kunnen gebruiken.

Vr
05 Apr
20:15
Toneel

Edsilia Rombley

The Piano Ballads & More

Edsilia presenteert eigen nummers afgewisseld met geweldige covers die zij op sprankelende wijze weet om te toveren tot een eigen geluid. Haar persoonlijke anekdotes, gevoel voor humor en interactie met het publiek maken The Piano Ballads & More tot een intense show die ontroert en vermaakt.

Za
06 Apr
20:15
Muziek

Richard Groenendijk

Om alles!

We zien Richard van z’n scherpste, grappigste, persoonlijkste en meest adremme kant. Een aaneenschakeling van hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen. Hij ontziet niets of niemand en zeker ook zichzelf niet.

Do
11 Apr
20:15
Cabaret

Gewoon Aans

Volk

In 2015 stopte het succesvolle Twente revuegezelschap Boer’nleu. Gerrit Versteeg en Louise Raamsteeboers, die allebei jarenlang deel uitmaakten van Boer’nleu, zaten niet bij de pakken neer. Louise begon te schrijven en kreeg de smaak te pakken. Het resultaat is het nieuwe revuegezelschap "Gewoon Aans!"

Vr
12 Apr
20:15
Overig,
Te gast,
Toneel

Abafazi

Helela Mama!

De tien power-vrouwen van Abafazi brengen een eerbetoon aan iconische zwarte vrouwen die een lans hebben gebroken voor de vrijheid. Ze nemen u mee op reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika. Een Afrika-belevenis om nooit te vergeten!

Za
13 Apr
20:15
Dans,
Muziek

Angela Groothuizen

Lueke binge (try-out)

‘Ik gaa met je lueke binge’ staat er op de strippenkaart die Angela 15 jaar geleden op moederdag kreeg van haar dochters. In Lueke binge bepaalt Angela haar positie in deze steeds sneller draaiende wereld. Deze rasverteller grijpt je bij de kladden met een mooi verhaal en beeldschone liedjes.  

Vr
19 Apr
20:15
Muziek

Talent on the move

Codarts Rotterdam/Holland Dance Festival

Met trots laat Holland Dance Festival het Nederlandse publiek alweer voor de tiende keer kennismaken met de in Rotterdam klaargestoomde danstalenten. Ze zijn aanstekelijk, inspirerend en bezitten een ongekend energieniveau. Deze jubileumeditie sprankelt met hoogtepunten en nieuw werk.

Za
20 Apr
20:15
Dans

Nijntje op de fiets (2+)

Marianne van Houten

Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis. De voorstelling is geschikt voor de allerkleinsten: een mooie eerste kennismaking met theater.

Wo
01 Mei
14:30
Jeugd/familie

Tarzan (6+)

Ila van der Pouw

Meester-poppenspeelster Ila van der Pouw komt na het succes van de GVR opnieuw met een imponerende, tijdloze klassieker:Tarzan. Een voorstelling over wie je bent, waar je thuis hoort maar bovenal over de moed om voor jezelf te kiezen.

Vr
03 Mei
14:30
Jeugd/familie

Arie & Silvester

WIE?!

De mannen die jaren werden gevreesd door het gegoede cabaret zijn terug van weggeweest. Wie? Arie en Silvester! In deze ‘BEST OF’ show komen Arie en Silvester nog eenmaal naar het theater. Alle onvergetelijke acts worden afgestoft, voorzien van een nieuwe jas en keihard door je strot geduwd!

Do
09 Mei
20:15
Cabaret