Kees Jaket

juli & augustus 2022

Kees Jaket met fotokunst

over de expositie van Kees Jaket

Kees Jaket heeft al vele jaren de fotocamera op zak. De eerste jaren met name tijdens familieactiviteiten en vakanties. Sinds 2013 is hij lid van de Foto Club Elburg (FCE). Hier vindt hij veel gelijkgestemden waarbij het delen van kennis op de eerste plaats staat. "Door het werken met diverse thema’s krijgt je een andere kijk op de omgeving en ga je je kwaliteit van fotograferen verbeteren. Leerzaam dus." 

Begin 2017 is Kees begonnen met fotograferen voor de Lokale Omroep Elburg (LOE). Na een aantal exposities met de fotoclub gedaan te hebben en later samen met een kennis, is dit zijn eerste solo-expositie.  Hij fotografeert graag gebouwen en abstracte situaties van waaruit een verhaal verteld wordt. "Wat heeft zich hier afgespeeld of speelt er nog? Urban/urbex dus. Portretfotografie vind ik ook boeiend om te doen. Het thema ‘sport’ heb ik momenteel opgepakt, wat ik samen met een fotovriend doe en de resultaten samen bespreek, ter lering en vermaak. Komen de bollenvelden op of speelt er iets anders dan pak ik de camera en ga ik dit fotograferen", vertelt Kees. 

Motto: Wanneer men commentaar of tips heeft over de resultaten, dan zie ik hier het positieve van in om er weer wat van op te steken. Fotograferen is voor mij een prachtige en leerzame hobby. 

Kunstvorm: fotografie

duo-expositie
De expositie van Kees Jaket is te zien in Veluvine in juli & augustus 2022. Het betreft een duo-expositie met kunstenaar Gerri Raap.