Lydia Laman

november & december 2021

Lydia Laman aan het werk

over de expositie van Lydia Laman

Binnen haar veelzijdigheid heeft Lydia ook specifieke vaardigheden ontwikkeld, zoals kenmerkende details in haar schilderijen en beelden, wat de expressie ten goede komt. Haar brede belangstelling is altijd een uitdaging voor ontwikkeling van nieuwe vaardigheden en is dus voor haar als vanzelfsprekend. Of het nu gaat om model boetseren, bronzen beeld, schilderij, of een object betreft Lydia gaat de uitdaging aan. Elk werkstuk krijgt aandacht en is tot in de puntjes afgewerkt. Overdragen van emotie staat voor haar centraal en Lydia gebruikt kunst als een primair communicatiemiddel. Het is haar doel een dialoog tussen de kijker en haar werk op gang te brengen. Zoals ze zelf zegt: Als de kijker emotie beleeft zoals ik deze in mijn beeldend werk heb gelegd, heb ik mijn doel bereikt.

Lydia (Amsterdam 1961) woont in Harderwijk, werkt ook in opdracht, haar werk is zowel nationaal als internationaal in het bezit van particulieren, bedrijven en overheid.

Lydia (BSC) heeft een modeopleiding in Amsterdam gevolgd en studeerde aan de HVU (Utrecht) Vaktherapie beeldend. Diverse lessen en masterclass van kunstenaars van o.a. Marius van Dokkum, Herma Schellinghout en Marc de Kleijn hebben haar gezonde dosis autodidactiek gestimuleerd.

In haar atelier “BeeldBoven” werkt Lydia aan haar eigen schilderijen en beelden; ook geeft zij hier lessen in schilderen en boetseren. Daarnaast werkt Lydia sinds 2007 in de functie van atelierbegeleider in de ateliers van Stichting Ateliers en galerie “Leonardo da Vinci” te Ermelo. 

Kunstvorm: schilderen en beeldende kunst
Motto:  'Ik werk niet op het doek, maar op degene die het aanschouwt.' (Henri Matisse)

duo-expositie
De expositie van Lydia Laman is te zien in Veluvine in november en december 2021. Het betreft een duo-expositie samen met kunstenaar Chalak Osman.