Elly Binkhorst

mei & juni 2022

Elly Binkhorst in atelier

over de expositie van Elly Binkhorst

Al vanaf haar kindertijd beleeft Elly enorm veel plezier aan tekenen en schilderen en dat zal altijd een belangrijk onderdeel van haar leven blijven. "Schilderen doe ik niet om de wereld te veranderen maar louter voor mijn plezier. Jarenlang volgde ik lessen bij verschillende leraren in binnen- en buitenland. Daar deed ik inspiratie op, breidde ik mijn technieken uit, probeerde ik mijn stijl van schilderen te ontwikkelen", vertelt ze.

Wat haar dagelijks aan het schilderen houdt is de afwisseling tussen het maken van abstract werk, portretten, figuratief en soms fijn schilderwerk. Maar het liefste werkt Elly in veel lagen (acryl) en verweeft ze een abstracte ondergrond met figuratieve details en reliëf d.m.v. andere materialen zoals papier, touw, behang etc.

kunstenaarsdorp Nunspeet

De kunstenares is 66 jaar, geboren in Zaandam en heeft net twaalf jaar in Frankrijk - in het mooie Normandië – gewoond en gewerkt. Eind 2019 is ze neergestreken in het kunstenaarsdorp Nunspeet. "Verrast werd ik door een heuse schilderacademie, gedichten op de gevels in het dorp en tal van werkgroepen die zich met de kunsten bezig houden. Daarom ben ik ook snel lid geworden van de kunstcommissie Veluvine en houd mij samen met de andere werkgroepleden bezig met het inrichten van 6 – hopelijk boeiende – exposities per jaar van kunstenaars in en rond Nunspeet. En… nu mag ik zelf ook exposeren!"

Kunstvorm: schilderen

duo-expositie
De expositie van Elly Binkhorst is te zien in Veluvine in mei en juni 2022. Het betreft een duo-expositie samen met kunstenaar Rob de Haan.