Cor den Toom

te zien t/m 15 maart 2022

Cor den Toom met bronzen boogschutter beeldje

over de expositie van Cor den Toom

Eigenlijk heeft Cor den Toom altijd al interesse gehad in kunst, in de breedste zin van het woord. In 1997 heeft hij bij Willem Bultman een cursus tekenen en schilderen gedaan. Sinds 2013 is Cor bezig met het maken van bronzen beelden. "Dit heeft toch mijn voorkeur omdat er ook een technisch proces achter zit", aldus de kunstenaar die een technische achtergrond heeft.

De beelden van Cor zijn gemaakt van brons, vaak gecombineerd met andere materialen zoals hout, ijzer en glas. "In mijn werk probeer ik thema's terug te laten komen die betrekking hebben op, de relatie tussen God en mens, natuur, emoties, ritme, enz."

De beeldende kunstenaar maakt ook beelden in opdracht. De meest bijzondere opdrachten zijn voor hem toch wel het maken van “herdenkingskunst”, een kunstwerk naar aanleiding van een overlijden. "Het bijzondere is dat je probeert herinneringen, aan een persoon, te vatten in het beeld." 

Kunstvorm: beeldende kunst
Motto: Elk beeld heeft zijn eigen uitdagingen en geeft nieuwe ervaringen en inspiratie.

trio-expositie
De expositie van Cor den Toom is te zien in Veluvine  t/m 15 maart 2022. Het betreft een trio-expositie samen met kunstenaars Joepe Bos en Ariënne Schakelaar.