Gonny Geurts

maart & april 2022

Gonny Geurts met eigen werk

over de expositie van Gonny Geurts

Gonny Geurts woont en werkt in Zeewolde in haar atelier Kunst en meer. Zij is opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (nu ARTEZ), maar “Kunstenaar ben je je hele leven al” is haar ervaring. Gonny exposeert sinds 2000 in binnen- en buitenland en is te omschrijven als een veelzijdig kunstenares. Behalve schilderen werkt zij ook mee aan (kunst)boeken en landschapskunst, een initiatief van de Flevolander Kunstenaarsvereniging KVF.

Daarnaast organiseert ze workshops en excursies vanuit haar atelier. Taal is een van haar inspiratiebronnen. "Taal zet aan tot verbeelden ervan", vertelt Gonny. Het werk van Gonny Geurts kun je typeren onder de noemer: gelaagdheid. Met veel transparante kleurnuance beweegt ze zich op het platte vlak. “Voorzichtig zoekend tussen het wetmatige en het autonome”, aldus de kunstenares. "Een zoektocht tussen kijken en weten en de onbewuste expressie."

 Dit levert interessante werken op met een overwegend abstract karakter. De zorgvuldige beschouwer bemerkt echter dat er toch herkenbare vormen zijn waar te nemen. Achter deze ‘gelaagdheid’ gaan gezichten, menselijke figuren, vogels en dergelijke schuil. Daarin zit ook de kracht van haar werk. 

 Kunstvorm: schilderen

duo-expositie
De expositie van Gonny Geurts is te zien in Veluvine in maart & april 2022. Het betreft een duo-expositie met kunstenaar Relinde Kattenberg.