Inge in 't Hout

september & oktober 2021

over de expositie van Inge in 't Hout

Kenmerkend voor het werk van Inge in ’t Hout is het grafisch karakter. Om dit te bereiken worden vaak niet-alledaagse druktechnieken toegepast, waarin zij in haar atelier ook workshops geeft. 

Als beeldend kunstenaar voelt zij zich vrij om ook andere technieken te gebruiken. Inge zoekt namelijk de techniek die zij passend vindt bij het onderwerp. Hergebruik van materialen is haar niet vreemd. De gebruikte ondergronden variëren dan ook, van traditioneel schilderdoek tot wijnkistjeshout en van laminaatvloerplanken tot tuinstenen.

Bovenaanzichten, en het lijnenspel dat daardoor ontstaat, intrigeren haar. Met name het ultieme bovenaanzicht, de plattegrond, die dan ook veelvuldig in haar werk te zien is. De plattegronden in haar werk zijn altijd van steden waar zij in de loop der tijd is geweest. Van de plattegronden maakt zij drukplaten om die vervolgens in pure vorm of toegepaste vorm toe te passen. Zij werkt graag thematisch en in kleine series. Meestal vloeit de ene serie voort uit een voorgaande. 

Inge heeft voor deze expositie gekozen voor werken uit series veelal rondom het thema plattegronden die geïnspireerd zijn door haar reizen in het algemeen en luchballonvaarten in het bijzonder.

Kunstvorm: beeldende kunst
Motto: zie het bijzondere in het alledaagse

duo-expositie
De expositie van Inge in 't Hout is te zien in Veluvine in oktober & november 2021. Het betreft een duo-expositie samen met beeldend kunstenaar Han Lammers.