Joepe Bos

te zien t/m 15 maart 2022

Joepe Bos schilderij vogel blauw

over de expositie 'Parels in het bos' van Joepe Bos

Het werk van Joepe Bos gaat over het bos, de bomen, de takken en de vogels die daarin leven. Over het ruisen van de bomen en de stilte en haar verwondering over de schoonheid in de natuur. Het gaat over haar leefomgeving. "Ik heb het geluk te leven bij veel bomen en zangvogels. Daarnaast is het mijn bezorgdheid over de groeiende schade die de natuur oploopt door de manier hoe wij met z’n allen leven. Hoe er telkens teveel van de aarde gevraagd wordt. Veel vogels worden met hun leven bedreigd", vertelt de kunstenares. 

De kleine mus, merel en roodborst en andere, vaak zangvogels, geeft ze graag een podium op vrij groot doek en de laatste maanden ook op klein, 20 x 20 cm en 24 x 18 cm. Ik schilder dat vanuit een natuurlijke handschrift waarbij de verf deels zijn gang mag gaan. 

"Vogels gaan een soort verbinding aan tussen hemel en aarde, dat roept iets van vrijheid en blijheid op in mij als mens. Dit alles maakt de vogel tot mijn geliefd thema en inspiratiebron."

 Naast het schilderen in atelier geeft Joepe daar ook in kleine groepjes schilderlessen.

Kunstvorm: schilderen

trio-expositie
De expositie van Joepe Bos is te zien in Veluvine t/m 15 maart 2022. Het betreft een trio-expositie samen met kunstenaars Cor den Toom en Ariënne Schakelaar.