Carla Zeegers

gemengde technieken

over het werk van Carla Zeegers

Naast haar werk als bibliothecaris op verschillende plekken op en rond de Veluwe heeft ze zich altijd met schilderen beziggehouden. "Toen ik in 2009 vervroegd kon stoppen met werken was mijn keuze snel gemaakt: ik ga een kunstopleiding volgen. Dat werd de Nieuwe Akademie in Utrecht.  Ik heb daar een enorme ontwikkeling doorgemaakt en mijn eigen vorm gevonden. Na mijn afstuderen in 2014 heb ik veel geëxposeerd in Nederland en Duitsland en aan beurzen en kunstmanifestaties meegedaan. Het is altijd leuk om mijn werk ook hier in de omgeving te laten zien."

Haar fascinatie en inspiratie zijn steden. Geen nieuwe steden, maar ooit wel nieuw geweest. Gebouwen bestemd om mensen of industrie te huisvesten, ook om te imponeren, maar uiteindelijk brengt de tijd verval en puin. Er zijn geen mensen te zien, toch is er hier en daar een teken van leven.

"Ik maak foto’s van bijzondere gebouwen. Ik bewerk ze digitaal, maak ze los van hun achtergrond. Dan druk ik ze op een speciale manier af, met behulp van een inkjetprinter en plastic sheet. Er ontstaat een vage afbeelding, eigenlijk een soort collage. Dat is de basis voor een tekening van mijn stad, die ik verder vormgeef met pen en Oost-Indische inkt."

duo-expositie
De expositie van  Carla Zeegers is te zien in Veluvine in november & december 2022. Het betreft een duo-expositie samen met kunstenaar Anneke Kelderman.