Arnold van Verseveld

bronzen beelden

Over het werk van Arnold van Verseveld

"Mijn naam is Arnold van Verseveld, ik kom uit Utrecht waar ik in 1944 ben geboren. Na een intensieve, boeiende carrière in het bedrijfsleven, ben ik nu al ruim 23 jaar als ‘pensionado’, creatief actief met de schilderkunst en het maken van bronzen beelden. Dit doe ik vanuit mijn atelier in Ermelo waar ik al ruim 45 jaar woon.

Kunst en cultuur hebben altijd al mijn belangstelling gehad en zijn een rode draad in mijn leven. Na een burn-out ontdekte ik dat het zelf schilderen en beeldhouwen mij weer ‘op de been’ bracht en mij bovenal veel vrijheid en blijdschap gaf. Kunst kan mij ontroeren. De schoonheid emotioneert mij en brengt mij bij mijn gevoelens én dat noem ik ook schoonheid.

Gelukkig mag ik mijn ‘kunstenaars liefhebberij’ zo vaak als ik wil beoefenen én ik hoef er niet van te leven, maar ik leef er wel graag mee!

Exposeren van mijn werk maakt mij trots, geeft mij een gevoel van ‘wat fijn om mijn kinderen’ met anderen te delen. De trots komt op het moment dat mijn schilderijen of beelden mensen raken, of als zij mijn werk willen hebben.

In Veluvine exposeer ik een overzicht van bronzen beelden die ik de afgelopen jaren uit was heb opgebouwd. De verscheidenheid en mogelijkheden om drie dimensionaal abstract mensen en vormen in was uit te beelden is oneindig. De structuur van de was bevestigt de schoonheid waar ik zo blij van word. Ik hoop dat de bezoekers die schoonheid in mijn werk beleven en het hen zal raken.

Mijn lijfspreuk is: “Er zit meer in ons dan wij vaak denken. De ware inspiratie komt terwijl je een schilderij of beeld maakt.”

trio-expositie
De expositie van Arnold van Verseveld is te zien in Veluvine in juli & augustus 2023. Het betreft een trio-expositie samen met kunstenaar Marjon Hoftijzer en Walda Mees.

Fotografie: Rob Lamper