Hans Evers

beelden

over het werk van Hans Evers

Geboren in Valkenswaard en opgegroeid in Bemmel bij Nijmegen. Als zoon van een kleermaker en eigenaar van een confectieatelier was het bijna vanzelf sprekend dat hij later aan de Kunstacademie Arnhem de richting Mode zou volgen. Later deed hij de opleiding HBO IW met de specialisatie Drama en Beeldende Vorming. 

"Ik werkte twintig jaar als Manueel Expressie Therapeut (beeldend), haalde later mijn bevoegdheid Leraar Handenarbeid en heb tot mijn pensioen voor de klas gestaan. Naast dit werk heb ik tot de dag van vandaag altijd thuis schilder- en beeldhouwles gegeven.

De inspiratie om te beeldhouwen en te schilderen zit soms diep van binnen waarbij de visualisatie en het voorstellingsvermogen gekoppeld zijn aan het thema van wat de opdracht is. Ook in het vrij werken waarbij je bijna meditatief stenen organisch kunt laten groeien. Over het algemeen kun je stellen dat het creatieve proces op weg naar het eindresultaat al een aangename reis is die emotioneel kan zijn en nieuwe dingen oproept. 

Exposeren in Veluvine is voor mij nieuw wat betreft de locatie. Ik weet dat er veel mensen komen en hoop natuurlijk dat mensen verrast of geraakt zullen zijn door wat ze zien. Als sommige beelden verwondering en ontroering oproepen dan is de boodschap overgekomen. 

Wat ik ga exposeren zijn beelden in marmer, albast en serpentijn." 

duo-expositie
De expositie van Hans Evers is te zien in Veluvine in januari & februari 2023. Het betreft een duo-expositie samen met kunstenaar Jeanette Vermeulen.