beelden

OVER HET WERK VAN BERT SPIJKERMAN

Bij de in 1942 in Amsterdam geboren kunstenaar Spijkerman ontstond de interesse in kunst  in de jaren zestig in de filmindustrie. In 1970 richtte hij zijn eigen filmbedrijf op en produceerde en regisseerde hij commercials, bedrijfsfilms, animatiefilms, documentaires, instructie- en educatiefilms. In de jaren 90 maakte het 2-dimensionale plaats voor het 3-dimensionale in de vorm van sculptuur.

‘Mijn sculpturen zijn geïnspireerd door mijn gevoelens en passies op dat moment. Ik heb veel geëxperimenteerd en met verschillende mediums gewerkt, waarbij mijn voorkeur uitging naar steen en staal. De afgelopen jaren heb ik regelmatig gewerkt in verschillende studio's in Pietrasanta, Italië (studio Pescarella, studio Shakti en La Polveriera) van oudsher een internationale ontmoetingsplaats en centrum voor beeldhouwers. De naam Pietrasanta, wat "heilige steen" betekent, geeft de belangrijkste industrie aan: Marmer’.

Duo-expositie
De expositie van Bert Spijkerman is te zien in Veluvine in november & december 2023. Het betreft een duo-expositie samen met kunstenaar Hans Borst.  

Fotografie: Barbara van der Linde