OVER DE TWINTIGERS

Vanaf 16 september tot eind oktober zijn er 50 schilderijen te bekijken van 3 docenten van de Vrije Academie Nunspeet (waaronder directeur Ad Kuijper) en John Konijn die ook actief is binnen de academie. Deze expositie toert door Nederland en was afgelopen najaar reeds te zien in Schoorl, Klein Zwitserland. Het is een expositie met heel gevarieerd werk en er zijn maar liefst drie (!)  schilderijen te winnen voor bezoekers!

Wie doen er mee?

Ad Kuijper - Hilversum, 6 november 1956
Muzen als bron van inspiratie, liefde en passie. Archaïsche vormen, oudheid en de Griekse mythologie zijn bodemloze bronnen waaruit hij zijn werkelijkheid kan vormgeven en spiegelen.

Philip Knipscheer - Apeldoorn, 25 juli 1959
Philip is vooral gespecialiseerd in portretschilderen. Hij weet het mooie van de mens  in het portret tot uitdrukking te brengen. Hij neemt de vrijheid om zijn persoonlijke interpretatie met vlotte streken in het portret te verwerken.

Serob Darbinian - Yerevan Armenië, 29 april 1950
Serob schildert modern, symbolisch realisme en onderscheidt zich door symbolen die vaak in zijn werk terugkomen, zoals: duiven (liefde), paarden (vrijheid), cirkels van licht (energie van God) en jonge mensen (zuiverheid).

John Konijn - Purmerend, 22 augustus 1979
John verbindt meerdere betekenislagen aan elkaar in zijn schilderijen. De wereld van het hart en die van het verstand worden tegelijkertijd in beeld gebracht. Hij is een klassieke kunstschilder die zijn werk een extra dimensie geeft.

Expositie
De expositie De Twintigers met werk van maar liefst vier kunstenaars is te zien in Veluvine van 16 september t/m oktober 2023.

Winactie
Bezoekers kunnen kans maken op een schilderij van één van de schilders (niet uit deze expositie). Er zijn drie schilderijen te winnen. Bij de expositie staat een bus waar een kaartje met bezoekersgegevens in gedeponeerd kan worden.

Fotografie: Barbara van der Linde