beelden en keramiek

Over het werk van Ineke Crans

Ineke Crans (1944) is afkomstig uit Twente en woonachtig in Wapenveld. Sinds 1975 is zij bezig met keramische vormgeving. Door het spelen met glazuren en steeds uitproberen van nieuwe stooktechnieken blijft keramiek voor haar altijd boeiend. Daarnaast is zij al ruim 30 jaar bezig met het bewerken van harde steensoorten. Ook alu-cement en brons geven haar telkens nieuwe uitdagingen.

Ze is gestart bij het Creatief Centrum in Almelo, volgde diverse cursussen en voltooide in 2002 de opleiding Beeldhouwen en Boetseren aan de Vrije Academie in Nunspeet.

In die tijd werkte Ineke al met veel plezier in de Beernink Beeldhouwgroep in Hattem. Zij zat in de oprichting van het Beeldhouwersgilde van Hattem en omstreken en is daarvan nog steeds actief lid. Daarnaast participeert Ineke in het Kunstenaarskollektief Metamorfe 2000 (www.metamorfe2000.com) en neemt zij jaarlijks deel aan de open atelierdagen Noord Oost Veluwe.

‘Het accent van mijn werk ligt voornamelijk op het weergeven van intermenselijke verhoudingen, relaties en gevoelens. Ook abstracte en asymmetrische vormen met vloeiend lijnenspel is een kunstvorm die me zeer aanspreekt’.

Duo-expositie
De expositie van Ineke Crans is te zien in Veluvine in mei & juni 2024. Het betreft een duo-expositie samen met kunstenaar Willeke Klaassen. 


Fotografie: Barbara van der Linde