beelden

OVER HET WERK VAN ERICA HADJIDAKIS

“Ik noem mezelf een autodidact beeldhouwer. Ik geef met heel veel plezier boetseerles en workshops portret boetseren in Hattem. Daarnaast geef ik in mijn eigen Atelier a/d Sluis beeldhouwlessen. De in Den Haag geboren Hadjidakis werkte in de zorg met mensen van alle leeftijden. Van baby’s tot en met bejaarden, zonder en met beperkingen en in de psychiatrie.

Sinds 2009 woont ze in Hattem. Daar heeft ze in 2012 de klei ontdekt. “Ik wilde altijd al een keer een portret boetseren. Het werd een zelfportret en het bleef niet bij één portret. Eindelijk had ik mijn passie ontdekt. Daarna ben ik ook gaan hakken in steen. Dat vind ik ook leuk!. Als ik maar figuratief mag werken en het allerliefst vang ik iemand in al zijn emoties die je in een gezicht maar kunt vinden”. Hadjidakis levensthema is ‘zien en gezien worden’. Dit thema komt veelvuldig terug in haar beelden, maar ook maatschappelijke thema’s die haar boeien en dieren zijn terug te zien in het werk. Erica werkt met chamotte klei die ze beschildert, milde steensoorten en in brons

Voor meer info: www.ericahadjidakis.nl

Duo-expositie
De expositie van Erica Hadjidakis is te zien in Veluvine in januari & februari 2024. Het betreft een duo-expositie samen met kunstenaar Ima Amu.

Fotografie: Barbara van der Linde