Theatertour De Verdenking

Christiaan Jelsma
vr 8 nov ’24 20:15
8 nov ’24
20:15

Wat als je leven ineens een wending krijgt die je niet zag aankomen? Christiaan hoorde van de arts kort na de geboorte, dat zijn zoontje verdacht werd van het Downsyndroom. Over het proces dat volgde maakte hij de kleinkunst, cabaretvoorstelling ‘De Verdenking’. 

Christiaan weet op indrukwekkende wijze een ingrijpende gebeurtenis in het leven om te zetten in een energiek verhaal vol humor en herkenning voor iedere theaterbezoeker. Het leven zit vol verwachtingen; of het nu gaat om relaties, gezin of gezondheid. Maar wat als je afscheid moet nemen van een verwachting? Wat maakt het leven dan de moeite waard?

Na een reeks uitverkochte theaters in het voorjaar, zijn er nu nieuwe data toegevoegd. Mis deze unieke voorstelling niet.

‘Je brengt een groter verhaal dan je eigen verhaal’
'Een indrukwekkende voorstelling met een lach en een traan. Wat mooi dat je je zo kwetsbaar opstelt en open en eerlijk het verhaal vertelt
'De solo ontroert, is hilarisch en heeft me echt geraakt, top!'
'Mooie thema's snijd je aan. Rauw, invoelbaar en toch niet zo vaak uitgesproken. Ik denk dat je ruimte creëert voor het gesprek.'

 

Christiaan Jelsma ('83) stond al vroeg in de spotlights. Als lid van cabaretgroep De Oermannen trad hij op in theaters door het hele land en stond hij onder andere in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Sinds de komst van zijn zoontje in 2019 staat Christiaan solo op de planken en deed o.a. mee aan het Cameretten Festival in 2023.