Nu te zien: expositie van Jan-Albert Ernsten.

ma 5 jun ’23

Vanaf 31 mei exposeert Jan-Albert Ernsten drie maanden in de foyer en de gangen van Veluvine.

Zo’n 13 jaar geleden begon hij met het volgen van tekenles bij de Kubus in Lelystad, Aanvankelijk schilderde hij met acrylverf, maar al snel stapte hij over op olieverf. Door het volgen van schilderlessen en workshops bij diverse kunstenaars heeft hij steeds meer zijn eigen unieke stijl ontwikkelt. Momenteel schildert hij in een coachgroep.

 Jan-Albert schildert expressieve olieverf portretten. Hij heeft een voorkeur voor doorleefde gezichten of ontwapenende kindergezichten, veelal uit andere culturen. Ook schildert hij graag iconen uit de popmuziek. Zo vind je in de expositie portretten van Prince, Keith Richards, Bruce Springsteen, Tina Turner en Freddie Mercury. Soms kiest hij voor een beperkt kleurenpalet, zwart-wit of sepia kleuren. Daarnaast maakt hij ook  graag kleurrijke werken.

Op de website www.ap-arts.nl zijn al zijn schilderijen te vinden.

Bij verkoop van een schilderij doneert hij 25% van de opbrengst aan Stichting Esperanza Bolivia. Dit is een kleinschalig project voor weeskinderen in de buurt van La Paz. 

Bezoek deze expositie tijdens de openingstijden van Veluvine. Loop gelijk eens binnen in de Lentink De Jonge Zaal, voor de duo-expositie van kunstenaars Julia Jiskoot en Marloes Otten (nog t/m 30 juni).