NIEUW: Kookschool Veluvine

wo 22 mei ’24

Komend theaterseizoen zal Kookschool Veluvine worden geopend. Onze enthousiaste en zeer bekwame kok neemt u mee op wereldreis door verschillende buitenlandse keukens, inspireert u bij het maken van een traditioneel kerstdiner, leert u kooktechnieken en bovenal zal hij u laten proeven. Ook krijgen we een beroemde topkok op bezoek. 
Onze keuken biedt plaats aan 12 cursisten waarbij we een gevarieerd aanbod hebben samengesteld. Uiteraard is het ook mogelijk om de keuken met de kok te reserveren voor een bijzondere gelegenheid als een verjaardag, kookclub of vrijgezellenfeest. Samen koken verbindt en geeft gezelligheid.

 

De eerste workshop staat al

Workshop: De Klassiek Franse Keuken

Veel van de gerechten in onze Nederlandse restaurants komen van oorsprong uit de Franse keuken. Wanneer je vroeger een goed restaurant bezocht, dan was deze vaak Frans georiënteerd. Dit was ook mede door de koks die veelal opgeleid waren in de klassiek Franse keuken. Grondlegger van deze keuken is Auguste Escoffier (1846-1935). Hij heeft met zijn culinaire genialiteit alle gerechten ingedeeld in logische overzichten en was een kei in het (re)organiseren van de keuken brigade. Door zijn toedoen komen alle gerechten per gang tegelijk naar de tafel. Hij heeft hiermee de fundering gelegd voor de huidige moderne Franse keuken. Tegenwoordig zien we ook veel invloeden uit andere landen, en zien we veel wok- en Steakrestaurants met All-You-Can-Eat formules, de populariteit van de Italiaanse keuken en ook de Indische keuken is heel groot.

Met het oog op de kerstdagen en het bijbehorende familiediner, maakt dit een uitgelezen kans om u te bekwamen in deze ondergewaardeerde keuken en uw geliefden en/of familie te verbazen met uw keuken “skills”.

Met deze workshop “De klassieke Franse keuken” behandelen we een aantal technieken zoals:
·         Inrichten keukenwerkplek
·         Snijtechnieken, zoals julienne, brunoise en op een juiste manier het snipperen van een ui.
·         Koken, stoven, pocheren, grillen frituren en bakken als een professional.
·         Het serveren van de gerechten met oog voor details.

De cursus is op 5 dinsdagavonden vanaf begin november. Na deze cursus kunt u een mooi kerstdiner bereiden in uw eigen keuken.

Voorbeelden van gerechten voor een kerstdiner uit de klassieke keuken zijn:
·         Boeuf Bourguignon
·         Coq au vin
·         Gepocheerd eitje met Hollandaise saus
·         Krabsalade
·         Diverse groente bereidingen
·         Originele aardappel bereidingen

 

Binnenkort gaat de inschijving open. Dus houd de site in de gaten.