Lentink De Jonge blijft expositie Veluvine steunen

do 11 nov. ’21

Lentink De Jonge blijft zijn naam verbinden aan de expositieruimte in Veluvine. Dit betekent dat bezoekers van Veluvine kosteloos kunnen blijven genieten van regionale kunst. Het gehele jaar door exposeren diverse kunstenaars uit de regio in Veluvine. “Doordat er dagelijks een diverse doelgroep naar Veluvine komt, is dit de perfecte uitvalsbasis om kunst uit de regio te exposeren”, aldus Hannelore Leusink (directeur/bestuurder van Veluvine). 

In de Lentink De Jonge Zaal is iedere twee maanden een nieuwe duo-expositie te vinden. Tot en met eind december is het werk van Chalak Osman en Lydia Laman te bewonderen. Daarnaast hangt er Werk aan de Wand. Bezoekers die momenteel door de gangen van Veluvine wandelen kunnen genieten van de schilderijen van wijlen Laurens Jan Pijpers. Zijn werk is natuurgetrouw en omvat allerlei landschappen van Nunspeet. “Voor Nunspeters zullen de schilderijen een feest van herkenning zijn”, vertelt Elly Binkhorst voorzitter van de Werkgroep Beeldende Kunst.  

Inwoners van de gemeente Nunspeet die het leuk vinden om te exposeren, kunnen zich aanmelden via de website van Veluvine. “We willen graag een springplank zijn voor aankomende kunstenaars”, aldus Binkhorst. Meer informatie over het expositieseizoen vind je op veluvinenunspeet.nl.