Nestlé nieuwe hoofdsponsor van Veluvine

ma 29 nov. ’21

Veluvine is dankbaar en trots dat Nestlé haar partnership heeft uitgebreid en de nieuwe hoofdsponsor van Veluvine is. Deze vernieuwde samenwerking met Nestlé, voorheen de naamgever van de Veluvine filmzaal en al jarenlang lid van de Veluvine Vriendenclub, betekent onder meer dat de grote theaterzaal van Veluvine is omgedoopt tot Nestlézaal. 

“Nestlé is voor ons een organisatie die letterlijk en figuurlijk dicht bij ons staat. Zo delen we een geschiedenis, die je ook terugziet in ons pand”, vertelt Hannelore Leusink (directeur/bestuurder Veluvine). De geschiedenis van de Nestlé-fabriek in Nunspeet gaat terug tot 1895, toen de heer F.A. Molijn een melkfabriek begon waarin melk in flessen en blikken werd geproduceerd. Op de plek waar nu Veluvine staat, richtte hij ook verffabriek ‘De Veluvine’ op. De karakteristieke fabrieksgebouwen werden in 1987 gesloopt. De glas-in-loodpanelen die aangebracht waren in het recreatiegebouw van de voormalige Veluvine-verffabriek hangen nog steeds in de gangen van Veluvine. Op de wand in de horecagelegenheid van Veluvine ‘De Fabriek’ prijkt een grote foto waarop de fabriek van Nestlé en Veluvine nog in hun oorspronkelijke staat te zien zijn. Daarnaast zijn onlangs de theaterdeuren van de Nestlézaal verrijkt met glas-in-lood afbeeldingen van de Nestlé-fabriek. Ter nagedachtenis aan het vooruitstrevende werk van de heer Molijn pronkt er een aluminium kunstwerk van in de voortuin van Veluvine.

Nestlé laat in een reactie weten erg blij te zijn dat zij zich als hoofdsponsor kan verbinden met Veluvine, een belangrijke ontmoetingsplaats voor Nunspeet en omgeving. “Wij werken al jaren heel prettig met elkaar samen en maken veel gebruik van de faciliteiten van Veluvine. Wij zijn dan ook blij dat we als goede buur iets terug kunnen doen voor de lokale gemeenschap. We hebben er alle vertrouwen in dat Nestlé als hoofdsponsor van Veluvine de culturele activiteiten in Nunspeet een mooie impuls kan geven. We dragen cultuur een warm hart toe en door samen te werken met culturele partners in de regio kunnen we er samen voor zorgen dat cultuur toegankelijker wordt voor iedereen.” 

Veluvine Vriendenclub
De Veluvine Vriendenclub bestaat uit zowel particuliere cultuurliefhebbers als bedrijven en organisaties die hun naam als sponsor aan Veluvine verbinden. Elk jaar presenteert Veluvine een nieuw en divers cultureel programma vol cabaret, dans, muziek en toneel en kunst. Hierin spelen Vrienden een belangrijke rol. Meer informatie over de Veluvine Vriendenclub is te vinden op veluvinenunspeet.nl.