Tien theaters starten gezamenlijk met kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen 

di 17 mei ’22

Een bijzondere aftrap van het nieuwe theaterseizoen: de tien theaters van Regio Zwolle starten zaterdag 21 mei gezamenlijk met de kaartverkoop voor het seizoen 2022/2023. Een unieke samenwerking die de komende jaren verder versterkt wordt. 

Inwoners en passanten krijgen in de regio Zwolle (4 provincies) te zien en horen dat de kaartverkoop 21 mei om 10:00 uur van start gaat. Niemand kan er omheen. De aftrap wordt ondersteund met een regionale campagne, waarin ook voor acteur en schrijver Jon van Eerd een rol is weggelegd.

Vorig jaar presenteerden de theaters zich voor het eerst gezamenlijk met de campagne ‘Theater. Goed voor elkaar!’ Dit jaar wordt de samenwerking verder geïntensiveerd en hebben de theaters besloten om gezamenlijk met de kaartverkoop voor het theaterseizoen 2022/2023 te starten. Een unieke samenwerking in theaterland. 

Na de eerste stappen werken de tien theaters in Regio Zwolle nu intensief samen op het gebied van programmering, marketing, systemen, talentontwikkeling, scholing  en bedrijfsvoering. De voordelen van deze samenwerking zijn onder andere dat het theaterpubliek daardoor meer keuze heeft en er is een betere beheersing van de kosten. De samenwerkende theaters zijn Veluvine in Nunspeet, het HOFtheater in Raalte, Theater De Tamboer in Hoogeveen, Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk, De Voorveghter in Hardenberg, de Stadsgehoorzaal Kampen, De Meerpaal in Dronten, Theater ’t Voorhuys in de Noordoostpolder, Schouwburg Ogterop in Meppel en Zwolse theaters in Zwolle.

Voor de theaters is de aftrap van het nieuwe seizoen extra speciaal. Na twee seizoenen die gekenmerkt werden door lockdowns en coronabeperkingen, kijken zij hoopvol uit naar de toekomst. De twee coronajaren hebben laten zien dat kunst en cultuur onmisbaar zijn voor een gezonde samenleving. Mensen hebben behoefte aan ontspanning en afleiding. En dat moet het komende seizoen weer volop gebeuren.

Bij de ontwikkeling en realisatie van de samenwerking krijgen de tien theaters ondersteuning van Creative Works Regio Zwolle, de regionale brancheorganisatie voor de culturele en creatieve sector. Ook Rabobank is een belangrijke partner in dit geheel. Rabobank wil graag meer focus aanbrengen op de rol die ze heeft als coöperatieve bank: een bijdrage leveren aan lokale en regionale ontwikkelingen in de breedste zin van het woord.