Koos Meijerink tijdelijk aan het roer bij Veluvine

di 4 apr. ’23

Per 3 april heeft Koos Meijerink als interim-directeur bij Veluvine het stokje overgenomen van Hannelore Leusink. Hij is geen onbekende in de Nunspeetse cultuurwereld omdat hij in 2018/2019 - eveneens als interim - Erik Stotijn verving als directeur van het Noord Veluws Museum. Dat was in het jaar dat mede dankzij de succesvolle tentoonstellingen van ‘Marjolein Bastin’ en ‘Arthur Briët, Rembrandt van de Veluwe’ een bezoekersrecord werd gevestigd.

Meijerink is goed thuis in de wereld van cultureel ondernemerschap en heeft zijn sporen binnen die wereld verdiend. Hij was meer dan twintig jaar verbonden aan CODA (Cultuur Onder Dak Apeldoorn, het grootste Cultuurwarenhuis van Nederland) in diverse leidinggevende functies met name op het terrein van Marketing & Communicatie. Namens CODA was hij projectleider samenwerking van alle instellingen binnen Dok Zuid, destijds het grootste Kulturhus van Gelderland. Nadat hij in 2012 voor zichzelf was begonnen als zelfstandig communicatieadviseur werkte hij onder meer voor het grootste erfgoedfestival van Nederland, voor een aantal musea en voor diverse Gelderse gemeenten op het terrein van citymarketing en het bevorderen van toerisme.

“In maart was ik in Portugal de Camino aan het wandelen van Porto naar Santiago de Compostella toen ik door de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Veluvine werd benaderd voor deze interim klus en had tijdens de dagelijkse wandelingen genoeg tijd om hierover na te denken. En na wat vragen en gesprekken over en weer heb ik van harte ja gezegd.” De Raad van Commissarissen op haar beurt was blij dat hij op zo’n korte termijn beschikbaar was om het tijdelijk over te nemen en kan zich nu beraden op de 
definitieve opvolging.

Meijerink ziet het als een boeiende uitdaging om Veluvine met een gezonde exploitatie draaiende te houden en zo mogelijk nieuwe impulsen te geven. 

“Ik kende Veluvine al wel een beetje vanaf de zijlijn maar nu ik mij er meer in verdiept heb ben ik steeds meer onder de indruk geraakt van het voorzieningenniveau in het gebouw waar het bruist van zoveel activiteiten. Ik raad iedereen aan om eens naar de Google reviews van Veluvine te kijken, zoveel lovende recensies als daar geschreven staan. Nunspeet mag met recht trots zijn op Veluvine en haar vele mogelijkheden en aanbod dat interessant is voor de wijde regio. Hannelore Leusink heeft hier in de loop der jaren wat prachtigs opgebouwd. Je kunt zien dat ze hier met veel liefde en aandacht voor Veluvine heeft gewerkt, alles in en rond het gebouw ziet er goed verzorgd en sfeervol uit, met mooie kleuren, een moderne warme uitstraling en oog voor detail. Ik wil al m’n kennis, ervaring en creativiteit inzetten om Veluvine samen met het team van medewerkers en vrijwilligers zo mogelijk nog een plus te geven totdat de definitieve opvolger aantreedt.”

 

Lees hier het bericht over het afscheid van Hannelore Leusink.