Annelies van Turnhout

schilderijen

Over het werk van Annelies van Turnhout

“Het maken van een kunstwerk ervaar ik als een gevecht tussen controle en loslaten. Uiteindelijk resulteert dit in een ingetogen, maar ook expressief werk”, vindt Annelies van Turnhout.

In 2012 heeft Annelies van Turnhout uit Harderwijk haar veeleisende carrière als grafisch vormgever op een laag pitje gezet om haar hart te volgen: vrij beeldend werk maken. Ze begon met modeltekenen en gaandeweg heeft ze zich steeds verder ontwikkeld. 

Inmiddels zijn haar onderwerpen divers; van portretten tot stadsgezichten en landschappen. Ze gebruikt daarvoor uiteenlopende materialen. Ondanks die veelzijdigheid is haar werk altijd herkenbaar aan haar signatuur: de losse toets. 

De expositie in de Veluvine is een neerslag van haar groeiproces en ontwikkeling. “Ik word gedreven door nieuwsgierigheid, ik wil blijven leren en mezelf uitdagen”. 

In de afgelopen twee jaar is Annelies abstracter gaan werken, vorm en kleur staan meer op zichzelf. Daardoor zijn haar voorstellingen verder losgekomen van de herkenbare wereld. Sfeer en verbeelding hebben de overhand gekregen. 

“Ik beleef nu de vrijheid van het schilderen”

In 2021 kreeg Annelies de kroon op het werk en mocht ze haar werk twee maanden exposeren in het Stadsmuseum van Harderwijk op de begaande grond.  

Annelies vind het exposeren in de Veluvine een héél mooi vervolg hierop. Zodat de bewoners in Nunspeet ook kennis kunnen maken met haar schilderkunst. 

In het Stadsmuseum kreeg ze regelmatig de vraag of ze les wilde geven. En sindsdien geeft Annelies les in Harderwijk. Kijk voor meer informatie op haar website: anneliesvanturnhout.nl

duo-expositie
De expositie van Annelies van Turnhout is te zien in Veluvine in september & oktober 2022. Het betreft een duo-expositie samen met kunstenaar Joop Erbé.