textielwerk

Over het werk van Willeke Klaassen

Willeke Klaassen vormt met textiel, draad, zijde, wol en gevonden objecten een wereld van mogelijkheden die ze graag aan anderen laat zien. Klaassen onderzoekt ruimte en vorm en kijkt wat het materiaal kan betekenen in haar werk. Daarbij maakt de kunstenaar graag een verbinding met wat ze om zich heen ziet. Ze wandelt in het bos en doorvoelt de connectie met haar eigen omgeving.

‘De kunstenaar ziet een verlenging van iets dat er altijd al was, een ander, onopgemerkt leven op dezelfde plek in de natuur; in een tijd die geweest is, of misschien een andere plek. Die ervaring geef ik door in mijn werk’. Wellicht ook een begin, een belofte van leven en tegelijk ook de kwetsbaarheid van deze belofte. Zomaar weer voorbij gegaan, een schoonheid van vergankelijkheid.

Klaassen heeft zich altijd al voor textiel als medium geïnteresseerd. Van borduren, haken en breien, geleerd van haar moeder, tot  de opleiding voor Bachelor in Embroidered Textiles in Londen en de opleiding tot docent beeldende kunst en vormgeving. In 2022 en 2023 heeft Willeke Klaassen o.a. exposities gehad in Londen, op de Kunstmaand Ameland, in Museum Elburg, en in Hoogeveen. Haar werk wordt zowel in Nederland als internationaal verkocht.

Duo-expositie
De expositie van Willeke Klaassen is te zien in Veluvine in mei & juni 2024. Het betreft een duo-expositie samen met kunstenaar Ineke Crans.  

Fotografie: Barbara van der Linde