schilderijen

OVER HET WERK VAN IMA AMU

Ima werd geboren in Ukehe, Nigera, West Afrika. Al op jonge leeftijd wist hij dat hij kunstschilder wilde worden. Hij was gemotiveerd en besloot hierin verder te gaan. Hij ging naar de universiteit van Benin, Benin-city in Nigeria, waar hij kunstgeschiedenis en schildertechnieken studeerde. Ima was één van de besten in zijn klas. Nadat hij in 1994 afstudeerde, werkte hij tot 1998 als curator/manager in het Didi museum in Lagos, Nigeria. Tijdens deze periode was hij ook verantwoordelijk voor de kunst aan de muur bij verschillende banken en bedrijven. Tot nu toe heeft Ima in heel Nigeria geëxposeerd. Als curator en kunstschilder heeft hij in Nigeria vele prijzen gewonnen.

Zijn schilderijen vertellen over het leven in Afrika. Achter elk schilderij zit een verhaal. Het is een weerspiegeling van het leven in Afrika. Ima probeert zo te laten zien wat er gaande is in dit continent. De vrouwen zijn het symbool om deze situatie uit te drukken omdat de vrouwen meer sociale lasten dragen. Welkom in ‘mijn’ wereld, zegt Ima.

Duo-expositie
De expositie van Ima Amu is te zien in Veluvine in januari & februari 2024. Het betreft een duo-expositie samen met kunstenaar Erica Hadjidakis.

Fotografie: Barbara van der Linde