Nieuwe duo-expositie te zien in Veluvine

do 3 mrt ’22

De een laat zich inspireren door religie, de ander door taal. Vanaf 17 maart is er weer een gloednieuwe duo-expositie te zien in de Lentink De Jonge Zaal van Veluvine. Tot en met eind april kunnen bezoekers genieten van kunst van Gonny Geurts uit Zeewolde en Relinde Kattenberg uit Harderwijk. De officiële opening vindt plaats op 19 maart van 15:30 tot 17:30 uur en is toegankelijk voor geïnteresseerden.

Met haar schilderijen laat kunstenares Gonny Geurts zien hoe zij de wereld op haar eigen manier beleeft. Daarbij is taal haar inspiratiebron. "Taal zet aan tot verbeelden ervan", vertelt ze. Het werk van Geurts kun je typeren onder de noemer: gelaagdheid. Met veel transparante nuances beweegt ze zich op het platte vlak. Ook exposeert ze met tekeningen gemaakt met inkt. Krachtig materiaal. “Voorzichtig zoekend tussen het wetmatige en het autonome. Een zoektocht tussen kijken en weten en de onbewuste expressie", aldus de kunstenares. Dit levert interessante werken op met een overwegend abstract karakter. De zorgvuldige beschouwer bemerkt echter dat er toch herkenbare vormen zijn waar te nemen. Achter deze ‘gelaagdheid’ gaan gezichten, menselijke figuren, vogels en dergelijke schuil. Daarin zit ook de kracht van haar werk.

Geurts woont en werkt in Zeewolde in haar atelier Kunst en meer. Zij is opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (nu ARTEZ), maar ‘kunstenaar ben je je hele leven al’, is haar ervaring. Sinds 2000 exposeert ze in binnen- en buitenland. Naast schilderen werkte ze ook mee aan (kunst)boeken en landschapskunst, een initiatief van de Flevolander Kunstenaarsvereniging KVF.

Beeldend kunstenaar Relinde Kattenberg heeft de afgelopen tijd haar eigen stijl in brons ontwikkeld. Brons heeft voor haar een tijdloze uitstraling. Brons blijft. De inspiratie voor haar beelden haalt ze uit de Bijbel. Als ze iets leest dat haar raakt, ontstaat een beeld van de emotie. Deze emotie probeert zij in haar beelden tot uiting te brengen. Teer en kwetsbaar. Zij wil dan ook graag dat haar kunstwerken, op wat voor manier dan ook, uitnodigen tot gesprekken over emoties, gedachten, maatschappelijke thema´s enzovoort, om daarmee een groei in bewustzijn te bewerkstelligen. 

In haar werk probeert Kattenberg deze aspecten zoveel mogelijk tot uiting te laten komen. Ze exposeert in binnen- en buitenland en haar sculpturen zijn op verschillende locaties te zien. Haar werk is opgenomen in collecties in Nederland, België en Duitsland.

Nieuw Werk aan de Wand
Vanaf 16 maart tot en met 15 mei hangt er ook nieuw Werk aan de Wand in Veluvine.  Tot en met 16 mei kun je een impressie krijgen van het werk van Paula Collewijn. Haar werk bestaat uit portrettekeningen en - schilderijen van mensen en dieren. Paula is een jonge, gedreven kunstenares, geboren in Naarden. Zij heeft een speciale band met de mensen en dieren die zij portretteert. Zij voelt hen heel goed aan en vanuit die passie brengt zij hen in beeld. 

Alle exposities zijn het hele jaar door gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Veluvine, mits de zaal niet verhuurd is. Meer informatie over het expositieseizoen vind je op de expositiepagina.